Tosselilla - Skånes sommarland får tummen upp!

Tosselilla - Skånes sommarland får tummen upp!

Helgen ser ut att bjuda på fint väder på sina håll! Bor du i Skånetrakterna? minbebis besökte Tosselilla djurpark, tivoli och vattenland i Skåne förra veckan och ger dagen toppbetyg.

Ledig dag med barnen eller en vecka kvar på semestern? Bor du i Skåne och har tillgång till bil? Då ska du ta med dig familjen på ett roligt äventyr som ni sent ska glömma. Tosselilla - Skånes sommarland - har något för alla, stora som små barn och för dig som är vuxen.

Vi på minbebis besökte Tosselilla i början av augusti i år och ger besöket toppbetyg. Stora parkeringsplatser och flera biljettkassor gör att entrén till Tosselilla går snabbt och smidigt. Ett tips är att förköpa biljetterna på webben då smiter du förbi hela kön till inträdet.

- Det här gör vi gärna om igen. Här finns stora ytor att vistas på och trots att parkeringen är full så är det inte långa köer till åkattraktionerna, säger Sofia Engström som var där tillsammans med sin man Magnus och barnen Nellie, 19 månader och Isak 4 år.

(Ella 6 år och Isak 4 år - här köade de flera gånger om)

Barnens tivoli

De finns många attraktioner för de mindre barnen, kanske är det just det som gör stämningen på topp för dig med små barn. Här behövs inga extra kuponger eller åkband - allt ingår i ditt inträde.

(Stina på redktionen med dottern Ella)

Kul på hjul

Klassiska radiobilar är som alltid väldigt roligt. Men här finns även Go-kart, Crazy Bikes, batteri- & trampbilar.

(Nellie 19 månader tittar på storebror)

När man är för kort

Av säkerhetsskäl finns det naturligtvis längdkrav på alla attraktioner, är man minst får man ibland nöja sig med att titta på men det är inte heller helt fel.

Är man en familj med olika åldrar och längd på barnen kan det vara en bra idé att dela på sig i en halvtimme och göra roliga saker på varsitt håll.

Tarzanskogen erbjuder också mycket kul, ta med den minsta och klappa getter, titta på grisar, kosor, lamadjur, åsnor och allt annat spännande som händer där ifrom av lianer och mini golf som också passar det större barnen.

För en liten slant köper du mat till getterna att mata dem med direkt ur handen. Men glöm inte att tvätta händerna både före och efter.

(Att klappa getterna blev en riktig favorit för lilla Nellie)

Vattenland

Tosselilla har ett stort vattenland med 9 pooler och 13 olika nedfarter. Här finns något för alla, stor som liten! Vi på redaktionen åkte flera av nedfarterna med barnen och hade semesterns roligaste timmar just där. För mer info om priser och saker att uppleva på Tosseilla - besök www.tosselilla.se - de har öppet tom den 21:a augusti så skynda på!

Planera in besöket

För dig som inte bor i närheten men ändå vill åka till Tosselilla och uppleva allt roligt där är ett hett semestertips att hyra en stuga kring vackra Ystad, Beddinge och Abbekås. Men var ute i god tid, det är ett populärt ställe att semestra på.

- Hinner du inte besöka Tosselillla i år? Gör som oss och planera in en vecka i södra Skåne nästa sommar och besök Tosselilla då. Skåne bjuder på en torr och vacker natur och närheten till bad och stränder är många, säger Stina Sandström som är grundare till minbebis.

Varit på Tosselilla? Hur upplever du besöket? Tyck till och tipsa andra föräldrar!

Kommentarer

Jag ger tosse sämsta betyg, vi var där förra veckan och vår dotter som är 2 och ett halvt fick inte åka någon karusell. Jag tog sen av mitt åkband och satte på henne då plötsligt fick hon åka allt, dom till o med kontrollmätte på larven men godkände hennes längd.

Hej Linda! Fick inte din dotter ett åkband? Hur lång är hon? Tråkigt att du inte fick en bättre upplevelse!

nä eftersom hon är under 1 meter fick hon inget åkband och då får man inte åka karusellerna

Hej Linda! Vi beklagar att ert besök hos oss inte blev som förväntat. Här kommer lite information om vad som gäller angående entréband och längdgränser. De som är 1 m. eller längre betalar vanlig entréavgift och får ett entréband. Till barn som är under 1m. har vi ett särskilt band som de kan få om de vill. Det är inte bandet i sig som bestämmer om man får använda sig av attraktionerna eller ej , utan det är att man uppfyller eventuella längd/vikt krav I parken finns det längdgränser på vissa attraktioner t.ex. gokarts, karuseller m.m. På vissa karuseller gäller 2 olika längder beroende på om man åker ensam eller med vuxen. Så är det på t.ex Kålmasken. Bland utbudet av karuseller finns det även några för mindre barn, men ibland kan det vara så att barnen vill åka det som de inte är tillräckligt stora för och då blir de såklart besvikna. Ta gärna kontakt med oss så att vi kan reda ut vad som hänt och eventuella missförstånd. Vänliga hälsningar från Tosselilla.