Annons:
 
Här är pappor inte välkomna på ultraljud

Här är pappor inte välkomna på ultraljud

Pappor i Västerås får inte närvara vid ultraljudsundersökningar. De blivande föräldrarna Camilla Holmbom och Magnus Björkfall är mycket besvikna.

Paret hade bokat tid för ultraljud som det båda såg fram emot. Men dagen innan ultraljudet blev Camilla Holmbom uppringd av mödravårdcentralens specialistavdelning och fick beskedet att Centrallasarettet har förbjudit anhöriga att närvara vid ultraljudsundersökningar. Anledningen är att hindra smittspridningen av svininfluensan.

– Jag har väntat på att få se ultraljudet i fyra månader. Nu får jag se bilder i stället säger Magnus Björkfall till tidningen Vlt.

Förlossningsöverläkare Lars-Olof Svensson som fattade beslutet säger till Vlt att anledningen till förbudet är att Centrallasarettet vill göra vad de kan för att hindra smittspridningen bland besökare och patienter, men även bland personalen där en smittspridning skulle göra det svårt för dem att hjälpa allmänheten. Lars-Olof Svensson beklagar den vidtagna åtgärden och har stor förståelse för de anhörigas besvikelse.

Lars-Olof Svensson ska undersöka om det finns möjlighet för anhöriga att följa ultraljudsundersökningar på håll, via monitor.

Vad tycker du om beslutet? Diskutera i vårt forum!

Källa: Vlt.se - Paret på bilden är inte de blivande föräldrarna.