Inlägg från: iii |Visa alla inlägg
  • iii

    Vår labbe gräver i väggar & golv(långt.).....................

    Håller med övriga, han verkar vara grymt understimulerad. På natten hade jag haft han inlåst i en bur, så han håller sig stilla.

    Annars gäller det att aktivera honom, inte så mycket med motion som med mental aktivering, det är jätteviktigt! Ju mer motion du ger honom desto mer kräver han, så att överdriva motionen är inte heller bra utan satsa på mental aktivering. Har själv en väldigt krävande labbe, och de behöver verkligen få jobba!

    Apportering kan vara väldigt stressande för hunden, men samtidigt är det en labbe, och de har ett stort behov av att få apportera. Kanske kan ni lära honom att göra det under lite lugnare former? Lär honom att tex hämta posten, bära smutskläder till tvättkorgen och liknande, ge han små uppgifter som blir hans jobb helt enkelt.

    Du kanske kan prova på lite spår/sök? Försök utgå från rasens egenskaper, låt han få göra det han är född till! Att ta en arbetshund och bara ha hemma i soffan brukar inte alltid bli så bra. En labbe är en jakthund, de vill apportera, spåra, söka, ja vad som helst.
    Gå en gärna en lydnadskurs. De brukar vara väldigt lättlärda och det är jättekul! Annars kan du lära honom saker hemma, vilket som. Spelar ingen roll vad det är, bara han får tänka lite. En sak att tänka på är att inte upprepa samma gamla trick hela tiden, för det kan också vara stressande och det ger inte så mycket, utan varierade dig, hitta på nya saker hela tiden.

    Det tar lite tid, men bara man kämpar på så ser man resultat
    Det är en ras med stor kapacitet, och man kan använda dom till så mycket! Det kan man ha nytta av i hemmet också ju

Svar på tråden Vår labbe gräver i väggar & golv(långt.).....................