• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 22 mån sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9
  • hemlis
    Carla, haha, jag tänkte just, men det känns precis som jag , inte så konstigt när det var det {#lang_emotions_smile}
    Idag har vi haft studiedag på jobbet och suttit still hela dagen, har verkligen känt av mycket extraslag, mysket bättre att hålla igång!
    Men jag ska precis ha mens och det kanske hjälper till lite, får ett himla humör så här dagarna före och bara det kan ju få hjärtat att få lite spel!
  • hemlis
    Mijami, hon kanske har ett sånt där "elledningsfel" som dom brukar kalla det, då hjärtat bara rusar iväg.
    Vet att en del kan ha förmaksflimmer också, som kan göra att man går in och bränner av något i hjärtat.
    Min chefs man har precis gjort det, hans hjärta bara rusade iväg ibland och nu hoppas dom att dom bränt av den där ledningen som ställer till det.
    Förstår att ditt hjärta hoppar med än vanligt nu, tänk på att det är helt normalt att särskilt vi som redan har x-slag får väldigt mycket mer vid minsta lilla oro
    Vet hur det känns, men försök och tänk att det är inte farligt bara jättejobbigt!
    KRAM {#lang_emotions_flower}
  • hemlis

    Det var jag som skrev det, att det aldrig kan bli något farligt.
    Jag har träffat fler läkare och många hjärtläkare och dom har sagt att det aldrig kan kan bli något farlig och att det inte sliter på hjärtat på något sett heller, och jag har MASSOR av extraslag jämt!

  • hemlis

    Jag har nästan "bara" extraslag, haft någon hjärtrusning enstaka ggr, men vad jag har förstårr så har världigt många som har x-slag även hjärtrusningar.

  • hemlis
    moeder skrev 2009-06-23 23:09:03 följande:
    Får jag fråga hur extraslagen känns? Mitt hjärta beter sig lite konstigt ibland (fast nu var det länge sedan, flera månader), men jag uppfattar det inte som extraslag, utan mer som att det hoppar över ett slag och sedan slår ett hårt slag (förstår ni vad jag menar). Har inte tagit pulsen och det brukar bara göra det ett par gånger. Är det extraslag, eller är det så att det hoppar över ett slag? Obehagligt är det iallafall!
    Det är precis så extraslag känns, lite lurigt!
    Men det känns som att det hoppas över och slår ojämt.

    Jag har inte varit inne här på ett tag, ser att några nya har hittat hit, välkomna!

    Mitt hjärta håller på och hoppar, fladdrar och far för det mesta, kan bli galen iband, men men det verkar inte som det kommer gå över heller.
    Läkaren sa ju i och för sig det också, men man hoppas ju ändå.....
    Nu har jag semester en vecka, men med barn som har sommarlov och en lite plutt att hålla efter så blir man ju lite stressig ibland och då är det full fart igen
    JAg ska jobba två veckor efter denna sen ha 4 v, då ska vi vara på landet i Trosa och åka några dagar till danmark, det ska bli sååååå skönt att bara vara med familjen, inte alla kopisar till barnen och övernattningar, köra hit och dit och hitta på massa aktiviteter, då blir det nog liiite bättre kanske.
  • hemlis

    Hallå!

    Allasväl, tack för att du frågar
    Jag läser oftare än vad jag skriver, men nu är jag på landet och har inte haft något bredband förrän idag.
    Jag har inget nytt att komma med, mina extraslag är fortfarande massiva kan man säga, det går nog inte en dag utan att jag känner av dom
    Men som jag sagt tidigare, jag är inte allas rädd och oroar mig inte speciellt mycket längre, det är bara så irirterande!
    DEt är något jag funderar på ibland, att alla säger att x-salgen blir värre bara för att man blir orolig och rädd, jag är inte det längre men mina extraslag är lika j-a fortfarande, sen nästan exakt 2 år tillbaka nu!

    Jag läser att ni skriver att det blir värre vid ansträgning/träning, för mig slår hjärtat som bäst och jämnast vid hög puls, men så fort pulsen ska gå ner lite så kan den ofta vara värre än vanligt.
    Men jag tränar och vågar ta ut mig ordentligt nu för tiden trots att det känns som hjärtat har spel i mellanåt.
    Det som får en att må bra är att under tiden man tränar och tar ut sig så känns det bra att man orkar och det är ju ett bevis på att man förmodligen är frisk
    Men det tog ett tag innan jag vågade tänka så och trots mina extraslag.

    Jag har ju gjort alla tester man kan, även arbets EKG och då hade jag massvis med extraslag, även kopplade (som jag läst är jättefarligt), båda hjärläkarna som såg det sa att det inte alls var falrigt och att jag skulle fortsätta tröna som vanligt, att det var helt ofarligt! Jag vågade knappt tro på det, men sen så fick jag verkligen bestämma miog för om jag skulle fortsätta gå och tro att jag skulle dö eller om jag skulle lita på de som var experter.

    Men jag trodde aldrig att jag skulle lära mig att acceptera att mitt hjärta betdde sig så här, fast det har jag nu, men jag tycker det är väldigt jobbigt ibland.
    För jag blir trött och andfådd när jag får jättemycket, särslilt när det skår vartannat slag extra.

    Jag ska öppna en ny fortsättningstråd före den 1 aug, för då stängs den här.

    Ha det bra alla och försök att inte oroa er för mycket, lättare sagt en gjor, jag vet.....KRAM!

  • hemlis

    Oj vad mycket stavfel...men fort gick det att skriva

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9