Inlägg från: Anonym (Mia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mia)

    JAG BEHÖVER HJÄLP, RÅD.. JAG VET INTE, BEHÖVER KANSKE BARA SKRIVA AV MIG

    Vad menar du med personer med borderline har en favoritperson? Vad innebär det och hur påverkar det dig?

  • Anonym (Mia)
    anonymtjej97 skrev 2021-01-07 13:04:53 följande:

    Såg nu hur jag formulera mig i den meningen med Borderline. Alltså jag har ju borderline och en av ? symtomen ? eller hur jag ska förklara så är det att man har en ? favorit människa ?, alltså en person man dras till extra mycket typ. Man kan ha en bästavän som de till exempel. Och min har väl blivit han liksom, förut har jag väl känt mig tom/jag inte vet vem jag är utan honom. Så himla svårt att förklara.


    Kanske har svårt att sätta mig in om det är särskilda känslor du har för honom som gör honom till en "favorit" . För mig låter det mer som att du accepterat att han är din "favorit" för att du fortfarande är kvar hos honom trots hans beteende.

    Läste lite kort om det och en sak som står är att man idoliserar personen man har som favorit, du ser din killes alla brister och är inte blind för dem. Att du kollar honom för favoriten är mer för att ursäkta ditt beteende eller försöka förklara det för dig själv utan att ta ansvar. Med det menar jag att du förstår att han är skit och inget att ha men ändå är du kvar. Du försöker då hitta en förklaring till varför och att du har bodeline och favorit person är vanligt så har du en förklaring som kan passa där. Men det är bara en ursäkt och inte en förklaring. Genom denna ursäkt så kan du lägga över ansvaret på din diagnos. Du vet att han inte är bra men då du har en diagnos har du inte lämnat honom.

    Oavsett om man har en diagnos eller inte så är det svårt att lämna en person, även om hen inte är bra. Hjärnan är skapad på så vis att den vill stanna i tryggheten. Din kille är en trygghet för du vet vad du har. Att lämna och stiga ut i osäkerheten får din hjärna att ringa i sina varningdklockor. Rätt beslut är inte alltid det enklaste.

    Med andra ord, gör ett aktivt val och lämna honom. Logiskt vet du att han är skit, känslorna må inte vara där än men dem kommer dit också.
Svar på tråden JAG BEHÖVER HJÄLP, RÅD.. JAG VET INTE, BEHÖVER KANSKE BARA SKRIVA AV MIG