Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Har du förtroende för regeringen (efter 18 oktober 2022)

    Alldeles för tidigt att bedöma. De ska ha sin chans och de flesta ministrarna är helt okända för vanligt folk. Oroväckande är dock att statsministern redan svikit vallöftet om snabb ekonomisk kompensation för de höga energipriserna. Intrycket är att man slirar på kopplingen för att spara pengar. S-regeringen hade haft allt klart till 1/11.

  • Tecum

    Vad menar du med #1, ska statsministern skilja sig för att frun sitter i en friskolestyrelse? Det är ju bara korkat, vänta med kritik tills de bryter vallöften istället.

    Skolministern har väl sålt aktierna idag, hon kunde inte gärna göra det innan hon visste att hon skulle bli minister. Och att kursen gick upp är ju sossarnas fel som hotade att förbjuda vinster i friskolor och därmed sänkte den. Vilket väljarna stoppade, inte politikerna.

    Vilka vill du ha till ministrar, uteliggare som garanterat inte äger något eller har kontakter i företag?

  • Tecum
    KillBill skrev 2022-10-22 09:23:19 följande:
    Är yterligare ett av regeringens vallöften på väg att falla?

    sverigesradio.se/artikel/eu-regler-kan-satta-...
    Detta har jag sagt hela valrörelsen! Det finns en rad EU-regler även på andra områden som gör att vårt handlingsutrymme är begränsat. Varför, varför, varför nämnde inte media detta innan valet (gäller även vänstern)? Ville man ha ett regeringsskifte?
  • Tecum
    KillBill skrev 2022-10-22 10:21:39 följande:

    Du kan inte skylla Kristerssons falska utfästelser på media eller på vänstern men jag håller med om att media borde ha granskat den högernationalistiska alliansens löften hårdare. Det är känt att de frågor som media valde att lyfta under valrörelsen gynnade högernationalisterna och det hade inte behövts särskilt mycket granskning för att se att högersidan inte skulle klara att leverera på allt de lovade. 


    Exakt, och det gäller även vänstertidningar. Istället höll man på med en massa dravel om nazism och som alla borde veta fungerar inte skrämselpropaganda mot högerpolitiker. Se bara på Trump...
  • Tecum
    KillBill skrev 2022-10-22 10:37:10 följande:
    Nazismen var också ett prolem och det har vi fått erfara efter valet. Som Svensk skäms man över att M, KD och L har agerat för att ge SD så mycket makt.  Vi har tyvärr fått en marionettregering..
    Man ska kalla nazism för nazism när den dyker upp, som exemplet med Fallenkvist. Och om SD låter henne komma tillbaka gör de ett stort misstag. Men att kalla alla SD-are för nazisympatisörer slår bara tillbaka och gynnar partiet. Det är en av orsakerna till deras stora framgång.
  • Tecum
    KillBill skrev 2022-10-29 12:00:33 följande:
    Är ni som röstade på Sverigedemokraterna nöjda med den SD-ledda regeringens bränsleprissänkning på 1 kr?
    En öronbedövande tystnad uppstår...
  • Tecum
    theotherone skrev 2022-11-11 10:52:19 följande:
    Hög reduktionsplikt är ett måste för att Sverige ska nå sina utsläppsmål enligt Parisavtalet. Det är mycket oroväckande att regeringen beslutade att dra ner den till EU:s miniminivå utan att specificera vilka andra åtgärder de planerar istället för att sänka utsläppen. Jag hade hellre sett att man behållit reduktionsplikten men sänkt drivmedelsskatten om man nu vill få ner priset. Antar att det hade blivit för dyrt dock.
    Håller med, det är så man skulle uppfyllt vallöftet. Men nu har de plötsligt fått ansvar för statens finanser och då är det annat ljud i skällan. De vann valet på en lögn, så enkelt är det.

    Fakta är att om vi sänker reduktionsplikten till miniminivå (om vilken vi  inte vet på vilken nivå den ligger om ett år) kan det innebära att Sverige tvingas kompensera genom att dra ner på skogsavverkningarna, till en nivå som EU bestämmer. Det fanns flera artiklar om det i veckans ATL. Det blir förödande både för industrin. samhällsekonomin och skogsägarna. Är det så den nya regeringen vill värna landsbygden?
  • Tecum
    Så allting gick skrev 2022-11-20 15:19:23 följande:
    Det är exakt det inte Eliasson är, han har flera skandaler bakom sig, precis allt han berört har han förstört. Varför han är kvar så länge kan ingen förstå.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/dan-eliassons-stok...
    Regeringar av alla de slag har svårt att hantera inkompetenta makthavare som måste bytas ut. Oftast sparkas de snett uppåt men ibland obstruerar de och vill ha en riktig tjänst. Att bara sparka dem vore enklast men kan ha sina risker då de kanske sitter på besvärande information som de kan förmedla ut till media som hämnd...
  • Tecum
    Padirac skrev 2022-11-20 16:50:10 följande:
    Det har diskuterats tidigare vilka villkor spom gäller tex generaldirektörer och varför de flyttas till elefantkyrkogården där DE just nu befinner sig  - det är reglerat i deras anställningsvillkor och har ingenting med konspirationsteorier du sprider om besvärande information och läcka till media.

    "En generaldirektör förordnas på sex år, med möjlighet till två omgångar av förlängning på vardera tre år. För att säkra deras oberoende i förhållande till regeringen kan de inte fråntas sin anställning som generaldirektör, bara förlora sin ställning som myndighetschef."

    sv.wikipedia.org/wiki/Dan_Eliasson

    "Eliasson lämnade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap den 6 januari 2021 och blev generaldirektör med placering i Regeringskansliet. Den 22 januari 2021 meddelade regeringen att han ska arbeta vid Regeringskansliets enhet för krisberedskap med uppgiften att se över Sveriges krislagstiftning. Anställningen, med bibehållen lön, är tidsbegränsad till utgången av 2022"
    Det stämmer  att myndighetspersoner på den nivån har väldigt stark anställningstrygghet och det är en orsak till att olämpliga personer kvarstår på höga poster. Men möjligheten finns alltid att köpa loss dem. Det är dock känsligt att använda skattepengar till att så öppet belöna inkompetens.

    Det känns ändå som att det finns en slags "kåranda" på den nivån, man vill inte kasta en av gänget till vargarna. Både för att inte avskräcka blivande GD:ar och för att de faktiskt vet saker som inte lämpar sig för allmänhetens öron.
  • Tecum
    KillBill skrev 2023-02-20 20:21:43 följande:
    Ser att det kom en sänbkning på yttelrigare 5% i februari men tvgeksamt om det kan kallas för en kraftig sänkning sett till de ökningar som skedde under 2022 
    Ok inte lätt för dig att veta men de stora mejeriföretagen tappar volymer varje dag och kan knappast fortsätta kompensera sig genom höjda priser i affärerna. Så det väntar ett flertal sänkningar i vår, jag tippar på ytterligare 5% i mars.
  • Tecum
    KillBill skrev 2023-02-20 20:21:43 följande:
    Ser att det kom en sänbkning på yttelrigare 5% i februari men tvgeksamt om det kan kallas för en kraftig sänkning sett till de ökningar som skedde under 2022 
    Sänkningen i mars blev högre än jag trodde, 41 öre. Det innebär ungefär 15% ytterligare. Den kraftiga sänkningen sedan årsskiftet måste även påverka priset på mjölkprodukter i butikerna, förr eller senare. Risken är att det blir senare...
  • Tecum
    KillBill skrev 2023-03-05 20:08:46 följande:

     


    Det är den här typen av nyheter som Jimmie, Ebba och Ulf vill förhindra att du kunna ta del av genom att hemligstämpla informationen i 20 år..

    Samtidigt som förmögna fastighetsägare får 100 000 kronor för att betala uppvärmning av granitslott och utomhuspool har människor i Norra Sverige i princip blivit utan stöd. Det är riktigt svinigt. 

    www.expressen.se/nyheter/elpris-ilskan-vaxer-.../

     
    Men det blir ju följden när elstödet ska fås ut snabbt och vara administrativt hanterbart. Det har dröjt onödigt länge redan. Hur vill du ordna elstödet då? Så här är det med alla bidrag, vissa som inte behöver får ändå. Att ge pressen material för sina drev hjälper inte de fattiga. Inte heller att gynna byråkratin genom behovsprövning.

    Norrland har visst fått elstöd, lite mindre per KWh men de har också ett lägre pris.
  • Tecum
    KillBill skrev 2023-03-05 20:35:13 följande:
    Nej alla bidrag är inte sekretessbelagda och det är det som lagrådet tydligt påpekar för regeringen. Norrland (elområde 1 och 2) har ännu inte fått något elstöd. 
    Men är utlovade stöd, om inte Ebba ljuger igen.
  • Tecum
    Rataxes skrev 2023-07-04 21:46:00 följande:

    Den nuvarande regeringen  har många fel och brister, trots dessa ser jag hellre denna regering.än någon av de föregående (2010-2022, ja jag anser att Reinfelets andra period också var en katastrof).


    Tja, "många fel och brister" är väl årets understatement. De har misslyckats med i princip allt och att de inte ens lyckats med sin hjärtefråga, att få in Sverige i Nato, måste betraktas som ett misslyckande av episka mått. Om de vågat regera och stoppat koranbränningarna med hänsyn till rikets säkerhet hade vi redan varit medlemmar.
    Troligen den sämsta regering vi haft i historisk tid!
  • Tecum
    Rataxes skrev 2023-09-23 12:51:37 följande:
    Lera på sluttande berg. Det förstår alla, utom klimattalibaner.
    ... och vägprojekterare...
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen (efter 18 oktober 2022)