Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 18:57:32 följande:
     När ska du börja komma med något av värde i den här diskussionen? Skriv en dagbok om du vill skriva av dina frustrationer men här vill vi helst diskutera sakligt.
    Ingen idé att diskutera med dig! Du har ju inte lyckats komma med något sakligt i diskussionen än. Jag kan dock undra - hur kan en vuxen människa inte fatta vad som är sakligt? Att komma BARA med känsloladdade påståenden, och tolkningar och att påstå att det är fakta - hur kan man inte se det. Eller är det med ren avsikt?
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 20:11:30 följande:
    Både Amnesty ich Human Rughts Watch gjorde omfattande undersökningar som resulterade i två oberoende rapporter om bla  hur orättvisa lagar skapas i syfte att missgynna pslestinier. Det är bara att läsa. Många internationella, oberoende organisationer (UNICEF, Läkare utan gränser, WHO, Röda korset osv) som har varit på plats kunde vittna om alla orättvisor mot palestinier. Det räcker egentligen bara med att se på hur Israel tagit över nästan allt med hjälp av ockupation och massfödrivningar. Det här är inte rättvisa.
    Inte den där kartan igen! Första kartan är totalt fel, totalt missvisande.  Det gröna var inte palestiniernas land. Det fanns inte ens palestinier. Det fanns folk från många olika länder och det mesta av landet var obebott. "Araberna", dvs. de arabisktalande hade redan fått landet Jordanien som grundades inte länge före Israel. 

    FN-förslaget, visst. Sedan attackerade araberna Israel för att ta hela landet, förlorade kriget, och då tog Israel lite mer land. Helt vanligt i såna fall. Och i princip så är det fortfarade tredje kartan. Förutom dessa tokiga bosättningar. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-11-14 19:21:19 följande:
    Här kan du hitta lagar om återföreningar, rätt till land osv - exact lagtext återgiven och sen den palestinska tolkningen
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-11-14 16:59:33 följande:

    Här har palestinier samlat alla israeliska lagar som de anser är diskriminerande i ett arkiv. Lagarna återges på olika språk och så kommenterar de varför det är diskrimination.

    Alla som ropar apartheid kan titta här och försöka gräva fram tecken på strukturell apartheid. Lycka till!!

     Discriminatory Laws in Israel - Adalah




    Intressant. Jag har bara tittat på några enskilda. De flesta verkade helt normala. Förutom att unga som kastar stenar skulle få flera års fängelse. det verkar överdrivet. Men det är ju den som vill hävda att det finns orättvisor som bör plocka fram dessa.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 21:03:04 följande:
    Utveckla gärna varför du inte tycker att det var orättvist att 30% av befolkningen skulle få mer än hälften av marken?
    För att vi räknar med Jordanien och då är det bara ungefär en fjärdedel till judarna.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 21:40:54 följande:
    Sedan när är det motbjudande att vara mot mord på oskyldiga barn? Så yttrandefrihet är egentligen inte att yttra sig fritt? Särskilt om man kritiserar israels mord på oskyldiga barn för det anses vara motbjudande? Vi kan bara konstatera att yttrandefrihet luktar ruttet i Sverige. 
    Så du vet inte vad yttrandefrihet innebär? Allvarligt? 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 22:35:38 följande:
    Är du seriös nu? Verkar inte spela någon roll vad hag skriver när extremisterna hela tiden vill att man ska välja sida, Israel och Hamas. Jag är på alla barnens sida och och alla oskyldiga människors sida.
    ALLA här har visat förståelse för båda sidor. Utom du. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 22:41:54 följande:
    Du har så fel. Det här är kartan som visar FN:s delningsplan. Du påstod att delen som var erbjuden till judarna var en liten plätt men det var absolut inte så. Inte så konstigt att araberna tyckte att det var orättvist. Men du kommer med rena lögner och försöker på ett mycket fult sätt vilseleda och desinformera.
    Det går ju lätt att kolla upp att både nuvarande Jordanien och nuvarande Israel, och även Syrien, var brittiska, respektive franska kolonier/protektorat. 

    European controlled territories in the 20th century Middle East. 6 |  Download Scientific Diagram
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-15 09:01:15 följande:
    Kartan du la upp är inte alls området som skulle delas upp enligt FN:s delningsplan år 1947. 
    Jordanien skapades 1946, planen kom 1947, Israel grundades 1948. Inga stora skillnader. Att britterna valde att ta ett land i taget, har inte så mycket betydelse där. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-15 10:02:29 följande:
    Ja, det är den rätta kartan. Utrikesdepartementet hänvisar till den, FN hänvisar till den...det är det den korrekta kartan som visar uppdelningsplaner. Att du påstår att det inte fanns några palestinier bevisar att Netanyahus sionistiska propaganda faller i god jord hos dig. 
    För att Jordanien grundades just året innan. Titta på en karta från 1945 så får du se att Jordanien finns med, under brittisk förvaltning. Och det har aldrig funnits ett Jordanien förut. 
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta