Inlägg från: Anonym (Tekken) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tekken)

    Känner du någon som slår sin partner?

    Känner till två olika. De är inte i relation längre med männen. Sånt uppenbaras oftast när relationen tagit slut som jag förstått.

  • Anonym (Tekken)
    Anonym (Ja) skrev 2024-02-05 10:25:50 följande:
    Men snälla, året innan var det 15. 10 var ovanligt lågt.

    Ditt resonemang är sjukt. "Agenda att svartmåla män". "Det verkar inte uppröra någon". Det är klart att det upprör folk. Varför tror du att det arbetas med att förbättra trafiksäkerheten. Olyckor är tragiskt. Men det går inte att jämföra med att någon med mening har ihjäl en person.

    Du kan inte vara så förbannat kränkt att du tycker att det är jobbigt att folk blir upprörda över att män har slagit ihjäl sina partners. Då har det fan gått för långt.
    Väldigt märkligt. Varför riktas inte upprördheten mot de män som misshandlar och dödar? Ja, det har fan gått för långt.
  • Anonym (Tekken)
    Tow2Mater skrev 2024-02-05 20:49:39 följande:
    Jag pekar ut den lögnaktiga floskeln det här kan hända vem som helst, för det kan det inte. Du behöver inte gå till personangrepp.
    De jag känner som blev misshandlade har inte en dålig självkänsla. Och vad spelar det för roll egentligen? Varför vill du identifiera faktorer hos offren och inte förövarna? Det borde vara mer produktivt att samhället arbetar för att förändra beteendet hos dessa individer med identifierbara faktorer. En start är ju att förmedla budskapet att det inte är acceptabelt. Inga omskrivningar, inga ursäkter (såsom att offret har dålig självkänsla) 
  • Anonym (Tekken)
    Tow2Mater skrev 2024-02-05 22:41:39 följande:
    Igen, jag pekar ut den lögnaktiga floskeln det här kan hända vem som helst, för det kan det inte.Kanske självkänsla är bara en bit, det kanske även finns andra personlighetsdrag som gör att man aldrig skulle hamna där, det kan du ju ha rätt i.
    Varför är du ute efter att identifiera faktorer som gör att någon blir misshandlad? Det enda som är intressant från ett lösningsorienterat perspektiv är att identifiera faktorer hos förövaren. Som sagt. De jag känner som blev misshandlade är precis som vilka vanliga människor som helst. Männen skulle säkert också betraktas som vanliga svennar.

    Det är märkligt. Ungefär som att säga åt någon att det var något i dig som gjorde att du stod på punkt b, inte punkt a när smockan kom flygande. Det är som att betrakta misshandel som ett naturfenomen som inte går att göra något åt. En exakt faktor som är nödvändigt att förhålla sig runt.
  • Anonym (Tekken)
    Tow2Mater skrev 2024-02-06 13:55:17 följande:
    Det kan INTE hända vem som helst. Jag har inte fel.

    Du läser nog inte det jag skriver.

    Låt oss hypotisera att du har rätt. det är bara är kvinnor med dålig självkänsla som blir misshandlade. 


    Vad ska man göra med den informationen? Är alla män latenta potentiella våldsverkare, men den råkar aktiveras när den skaffar ett förhållande med en sån kvinna? 


    Det du skriver att enbart kvinnor med dålig självkänsla blir misshandlade är bara en ursäkt för att slippa prata om ämnet att vissa faktorer hos vissa män gör att de är kvinnomisshandlare. För du berör i ens den heta potatisen. Överhuvudtaget. Du nämner inte ens förövaren. Varför?

  • Anonym (Tekken)
    ClumsySmurf skrev 2024-02-06 03:46:14 följande:
    Är det produktivt att kalla riskfaktorer för omskrivningar/ursäkter?


    er produktivt
    Ja. Att uttrycka sig med att bara kvinnor som har dålig självkänsla blir misshandlade är en ursäkt för att slippa prata om faktorer som skapar en misshandlare. Våldsverkaren borde rimligen ligga i fokus. Har du någon bra förklaring på varför våldsverkaren ska ignoreras så vill jag gärna höra den.
  • Anonym (Tekken)
    ClumsySmurf skrev 2024-02-06 14:16:03 följande:
    citera och markera i inlägget där någon tycker att misshandlaren ska ignoreras
    Vad menar du? Ska någon uttryckligen skriva ordet ignorera för att berätta att denne ignorerar något?
  • Anonym (Tekken)
    ClumsySmurf skrev 2024-02-06 15:05:14 följande:
    när du påstår att det är det som är avsikten behöver något att komma med

    Vad ska jag citera menar du? Titta här: *ingenting som handlar om förövaren. Förövaren blir ignorerad. Ansvaret för våldet läggs på *kvinnors dåliga självkänsla.

    Nu är problemet ur världen. Vi har löst allt.


    Vad har du själv för åsikt att komma med för övrigt?

  • Anonym (Tekken)
    Tow2Mater skrev 2024-02-06 15:02:57 följande:
    Jag sa i #63: Kanske självkänsla är bara en bit, det kanske även finns andra personlighetsdrag som gör att man aldrig skulle hamna där.

    Jag diskuterar inte förövaren. Jag vänder mig mot det felaktiga påståendet  det kan hända vem som helst. Det kan inte hända vem som helst,

    I god självkänsla ingår att sätta sunda gränser för andra människor så att de inte utnyttjar eller gör dig illa. En person med god självkänsla står inte och väntar på vågen som är på väg med en forhoppning om att om man bara gor på ett visst sätt så kommer den inte.
    Tror du att alla män är latenta kvinnomisshandlare? Det är bara kvinnans självkänsla som avgör om hon blir slagen? Så betraktar inte jag saken. Så vill jag inte att kvinnor generellt ska betrakta män.

    Vad har du för åsikter om förövaren? Vilka faktorer tror du skapar en kvinnomisshandlare? (och säg inte kvinnor för Guds skull)
  • Anonym (Tekken)
    Anonym (Trutensnutem) skrev 2024-02-06 15:16:23 följande:
    Ja alltså, du visar tydligt med detta att du inte vet hur normaliseringsprocessen fungerar.
    Du har fel, det kan hända vem som helst även om du är tvärsäker i din okunskap. Och vet du varför det är så? För att problemet finns hos förövaren, inte offret. 
    Ja. Det borde inte ens komma upp till diskussion.
  • Anonym (Tekken)
    ClumsySmurf skrev 2024-02-06 15:25:01 följande:
    har du någon bra ursäkt för att ändra trådens ämne till "identifiera faktorer hos förövaren" utan att själv diskutera faktorerna.
    Vad är anledningen till att du hoppar över frågan? För att det helt plötsligt inte tillhör trådens ämne?
  • Anonym (Tekken)
    Tow2Mater skrev 2024-02-06 15:59:31 följande:
    Så alltså - om man inte är i närheten av förövaren har man ju inget problem. Så det kan inte hända vem som helst.
    Menar du att alla män är latenta kvinnomisshandlare? Att det är kvinnans självkänsla som aktiverar misshandeln?
  • Anonym (Tekken)
    Anonym (Trutensnutem) skrev 2024-02-06 16:03:34 följande:
    Haha ja, om man inte råkar ut för en förövare så kan man inte heller bli misshandlad. Det är korrekt.
    Eller hur. Det är så märklig diskussion.
  • Anonym (Tekken)
    ClumsySmurf skrev 2024-02-06 18:29:38 följande:
    jag behöver inte ha någon anledning att inte diskutera OT, du behöver en bra anledning när du påstår att det bara är en ursäkt för att slippa prata om ämnet när det inte är det som är trådens ämne och du behöver något belägg för att ansvaret för våldet läggs på kvinnors dåliga självkänsla och inte bara läsa i det mellan raderna.


    Ansvaret för våldet läggs på *kvinnors dåliga självkänsla.

    Varför fortsätter du att skriva till mig om det är OT? Jag pratar om en person som väljer att konsekvent ignorera det faktum att det existerar en förövare. Du kliver in och kräver ett citat på texten att det ignorerats.  Jag antar att vi sätter punkt här då. Har inte tålamod med såna ointelligenta inlägg du skriver hittills.

  • Anonym (Tekken)
    Anonym skrev 2024-02-06 19:38:36 följande:
    Du vet inte vad du pratar om.
    Det är faktiskt tragiskt.
    Det är sorgligt. 
  • Anonym (Tekken)
    Anonym skrev 2024-02-06 19:54:42 följande:
    Det är lätt att sitta på sin kammare och tycka när man inte har sett verkligheten.
    Jag begriper inte vad anledningen till att: A: låtsas som det inte existerar. Eller B: flytta ansvaret till offret är tänkt att mynna ut till. Försvinner problemet då? Eller handlar det om något brännande samvete som gör att vissa resonerar på det sättet? 
  • Anonym (Tekken)
    Tow2Mater skrev 2024-02-09 17:57:16 följande:
    Menar du på något sätt att de kvinnor som börjar misshandla i en relation är otrevliga till en början (eller kanske bara visar sin vanliga bitchighet)?

    Varfor skulle inte detsamma gälla kvinnor? Vill inte även de visa sina bästa jag och vara väldigt trevliga och charmiga till en början?
    Spelar det någon roll om det är de misshandlade männens dåliga självkänsla som är den utlösande faktorn för kvinnors våld. Då kan de våldsverkande kvinnorna ha vilket beteende som helst. Eller skyller du på förövaren när det gäller kvinnor som slår män nu?
  • Anonym (Tekken)
    Tecum skrev 2024-02-10 16:14:03 följande:
    Ja det är utmärkta förslag men så ska de sjösättas också. När det gäller krafttag mot brottslighet är det ingen hejd på kritik från lagrådet, berörda myndigheter, advokatsamfundet (som borde heta brottssamfundet), media och opposition. Kriminellas rättigheter går som sagt alltid före brottsoffrets i dessa instanser.

    Men det är bra gjort av regeringen så långt, får bara hoppas att de tuffar till sig och kör vidare trots kritik - och ffa att det går snabbt. Nya lagar har en tendens att fastna i byråkrati om formaliteter.
    Läste något nyligen om att flertalet kvinnojourer läggs ner. Så jag vet inte...
Svar på tråden Känner du någon som slår sin partner?