Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Covid finns ännu..

    Orkar inte ge mig in i vaccin-debatten. Tjatat nog om detta i flera år. 


    däremot undrar jag vad som cirkulerar i Stockholm just ju som verkar vara en otäck influensa. Tycker det är väl sent för den årliga.


    det började med att en idiot smittade ner en hel släkt under påskhelgen, mitt ena barn som var med blev smittad och har först nu blivit återställd. hela familjerna blev smittade med hög feber, hosta, fått uppsöka vård då dom var så sjuka. Hört om fler som berättat om detta. 


     

  • Anonym (M)
    klyban skrev 2024-04-22 11:33:20 följande:

    Det finns stöd världen över hur mycket väl vaccinen fungerade på COVID-19.
    Den som skriver det du skriver den berättar bara en sak och att vägra fakta.


    Efter första svängen vaccinationer var gjorde, så var ~99% av de döda av/med COVID-19 just OVACCINERADE.
    Och detta såg man i alla länder som gjorde statistik på de som dog och om de var vaccinerade.


    SÅ det intressanta med ditt svar, det är att det är mot det exakt motsatta vad du påstod, så antar du är en antivaccer som är ointresserad av fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.
    För konsensus är att vaccinen var oerhört effektiva på rädda liv och stoppa smitta.


    Samtidigt, när räknades man som fullt vaccinerad då? För man klassades som ovaccinerad om man bara tagit en spruta då man inte hade skyddet fullt ut, t.ex. två sprutor. Alla som redan hade antikroppar, vi räknades som ovaccinerade. Såklart, men hade bättre skydd än en som enbart tagit vaccinet Och inte haft covid.   

    stoppa smitta var det aldrig tal om vilket t.o.m. FHM sa, det är lika stor risk att smittas för en ovaccinerad som för en vaccinerad  

    kom inte med din bullshit  så less på er som tror att ni räddades av vaccinet, från start har man sagt att dom flesta som drabbas av covid blir lindrigt sjuka, men ni vaccinerade tror att ni skulle dött om ni blev riktigt sjuka trots vaccin  


     

  • Anonym (M)
    klyban skrev 2024-04-22 15:57:25 följande:

    Vi vet alla vilken procentsats som gällde för inte ens kunna bli smittad, och den siffran var med första vaccinet och Alpha på 65-90% beroende vilket vaccin det var.
    Det betyder endast att 10-35% kan bli smittade, så varför skulle de säga det ger ett fullt skydd och när detta blev till fakta för med studierna?


    Ovaccinerade är inte vaccinerad alls, har du så stora problem med språket?
    Och vaccinerad betyder man tagit vaccin, och fullvaccinerad betyder man tagit den förväntade antalet för det absolut bästa skyddet.(Mycket komisk semantiklek du gjorde där, för inget ändrar sig med faktumet att de ovaccinerade = ingen vaccin alls, stod för ~99% av dödsfallen initialt och efter vaccinationerna hade kommit ut på bred front.)
    Du verkar reta dig svårt på fakta inser man, men varför är det större frågan.

    Jag kan aldrig säga just jag personligen är räddad av vaccinet(Så det är en väldigt fråga du ställer.), men statistiken berättar massor har, och speciellt när det blir så att den vaccinerade står endast för ~1% av dödsfallen och att den vaccinerade inte belastade sjukvården.
    Saken är ju att den ovaccinerade var rätt få, men ändå stod dom för de som belastade sjukvården.


    Och det är på detta sätt man vet om att COVID-19 vaccinen var sjukligt effektiva och med tidernas lägsta biverkningar också.


    Och det var detta som satte punkten för diskussionen, då fakta krossade antivaccers nonsens.


    Det och att Sverige hade en av de bästa stragetigerna på jorden också, det var en större spik i kistan, för när det uppdagades att vi var tredje bäst i Europa på COVID-19.
    Så fann flera det väldigt jobbigt och fortsätta säga Sverige var värdelösa :lol:
    För det blev ju tragikomiskt när det kom till allmän kännedom och de smet ut genom bakdörren och vägrar röra den tråden nu och det mest komiska är att jag hade rätt på praktiskt taget allt(Jag och flera till är värt och nämna.)


    Nej dom klassades som ovaccinerade bland dom som var inlagda eftersom dom inte var fullt vaccinerade. Trodde detta var allmänt känt men tycks undkommit dig. 


    Den första varianten alpha var mest aggressiv och då fanns inget vaccin, däremot smittades väldigt många och vi vet att mörkertalet är stort då många, framförallt barn inte kunde testa sig. Jag lät t.ex. min dotter testa sig i mitt namn. 


    sen kom delta och då började vaccinen rullas ut i takt med att viruset blev mildare, som virus funkar. Men plötsligt skulle vi då tacka vaccinet för det? 


    inte alla vi som redan hade det bästa skyddet, dvs antikropparna. 


    sen kom omikron och när dom vaccinerade då blev tillsagda att testa sig (vintern 2022) visade det sig att det var lika många vaccinerade som var smittade. Ja omikron tog sig igenom allt skydd. 


    det är ju lätt att påvisa att flest ovaccinerade är smittade när vi stod för flest testande. vaccinerade levde livet som vanligt och var en stor smitthärd jämfört med många ovaccinerade som tog ansvar. 


    Sån stor humor i allt detta att vaccinerade hela tiden tjatade om vaccinpass som gjorde noll för smittspridningen. trots att FHM gick ut med att det inte är nån skillnad om man är vaccinerad eller ovaccinerad. 


     

  • Anonym (M)
    Sen blev jag erbjuden vaccinet som senare förbjöds, astras, som visade sig kunde ge biverkningar på hjärta och kärl bl.a.  lite skrämmande att fler i min närhet fick så mkt problem med hjärtat  plötsligt varav en avled. kom inte med att dessa 

    skulle ALDRIG ta detta vaccin, och det förvånar mig att folk så glatt kavlade upp. Men det visar ju bara hur korkade och lättpåverkade människor är. 
  • Anonym (M)
    Björkenli skrev 2024-04-23 18:39:12 följande:
    Jag jobbar på akuten och har haft patienter med 40 graders feber i många dagar som testat positivt för influensa, tror B.

    Reagerade på att det var en lite udda tid på året! Och 40 graders feber så många dagar i sträck. 

    Annars brukar friska få 39, kanske 40 typ max 2 dagar. 
    Tack för att du delar med dig. 
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2024-04-24 21:34:53 följande:
    Mitt erkännande? 

    Jag ALLTID sagt att vaccinet är frivilligt. ALLTID. Sedan vaccinet kom. 

    Det beror på vad man menar med frivilligt. Det var på håret att dom skulle börja tvinga folk attatt det för att behålla sin anställning. Det började I Dalarna. 


    Många som inte ville ta det kändes sig tvungna  då företagen mer eller mindre tvingade sina anställda så dom kunde fortsätta resa fritt med "pass" än att betala dyra pcr

    i Italien kunde folk inte ta sig till jobbet kollektivt utan pass, eller få komma in på arbetet. Och vad är det Om inte tvång när man inte kan tjäna pengar och betala hyra, mer mm? 


    så J Ä K L A sinnessjukt. Men det sjukaste är att många jag känner inte tyckte att det var nåt fel. Dom tyckte t.o.m. att skolor skulle införa vaccinpass. 


    men tack vare att vaccinet var så uselt och viruset blev mildare slapp vi mer av denna vidriga dårskap! 


     

  • Anonym (M)
    klyban skrev 2024-04-25 06:38:05 följande:

    I sjukvården kan man inte vara en smittspridare och patienter, det är rätt självförklarande.


     


    Och andra jobb och inte vaccinera sig och innebär du inte längre kan sköta ditt jobb, ja, sluta då om du inte vill jobba.


     


    Vi vet redan hur extremt effektivt vaccinet var, men antar du exkluderar den faktan då den är besvärande för din agenda som antivaccer.


    På vilket sätt skyddade det mot att smitta andra? Det konstaterades ju att både vaccinerade och ovaccinerade smittade lika mkt och hade lika stor risk att bli smittade. 


    hade gärna sett seriösa studier som visade att vaccinet minskade smittspridningen men såna finns ej. 


    så förklara då varför man skulle vaccinera sig för att behålla jobbet, t.ex. inom Vården. Jag jobbar själv i vården och precis ALLA vaccinerade smittades inkl dom boende. Under en period där inga anställda ovaccinerade vistades på arbetsplatsen. vi är en liten grupp och jag vet precis vilka som tog vaccinet och ej. 


    dom boende gick inte ens ut och kunde ej ha smittats nån annanstans. 


    visst en enskild händelse, men precis såhär vet det överallt. 


    vaccinerade levde precis som vanligt i tron att dom var skyddade av det sk vaccinet. Sen drog dom på sig smitta och tog med sig till jobbet. 


    precis så var det. 

  • Anonym (M)
    klyban skrev 2024-04-25 20:54:32 följande:

    Med 65-90% att inte ens bli smittad med första vaccinet, det berättar att dessa har ingen förmåga att smitta någon.
    Eller är det för avancerat att förstå?
    Och sen stödjer statistiken att vaccinen var mycket effektiva i början, sen har de gått ned och upp med nya vaccin och nya mutationer.
    Och studierna har var vaccin redan presenterat, kanske läsa dessa först?

    Om man träffar patienter så får man minska risken, och hur gör man det som ovaccinerad?


    Tja, t.ex. att man redan haft viruset. Eller är det för svårt att förstå? en väldigt stor del hade redan antikroppar från delta innan vaccinet rullades ut. och det gav ett bättre skydd än en som enbart hade tagit vaccinet och inte hade covid. Och covid blev mildare när vaccinen kom, men plötsligt var det tack vare vaccinet? 😄
    personer som vet med sig att dom inte haft covid eller tagit vaccinet var väldigt mkt mer försiktiga. På arbetsplatsen var dessa mkt noga med mask, virus etc till skillnad mot dom vaccinerade.
  • Anonym (M)
    klyban skrev 2024-04-25 22:06:41 följande:

    Så nu går du tillbaka och säger vaccinet INTE är frivilligt?
    Eller vad betyder nu dina dubbla budskap?


    För om du ändrat dig, så är detta inte stort, utan lågt och vi tillbaka att vaccinen inte är frivilliga.
    Mycket intressant utveckling som sker nu.


    EpicF skrev 2024-04-25 21:02:43 följande:
    Det är ingen idé att tala om det för klyban. Han har aldrig tagit in det och gör inte det nu heller. 

    Ta in vad?


    I hur extremt effektivt vaccinet faktiskt var, och hur många länder bekräftade effektiviteten?
    För det vore makalöst av dig att ignorera fakta och om så är fallet.


    Perplexande är inget uppfunnit ord, utan en korrekt böjning av ordet.


    Och det är jag som gett böjningen som har stöd i det svenska språket, dock denna användare varit riktigt arg över den korrekta böjningen.
    Men efter säkert 5-7st förklarat det är en korrekt böjning, så har användaren insett det är korrekt.


    Men förstår det är en böjning som rätt sällan används och att det förvirra en hel del.


    EpicF skrev 2024-04-25 21:37:09 följande:
    Nu var det inte jag som har uppfunnit det ordet utan klyban. Hade du hängt med i klyban otroligt många covid-diskussioner så hade du förstått varför jag använde det
     

    Dyslexi som aldrig gör att jag skriver fel som slagit til? Ehh....jag har alltid varit öppen med att jag har dyslexi. Ser ingen vits med att hålla det hemligt eller skämmas över det. 

    Ja, jag har under hela pandemin sagt att vaccinet är frivilligt att ta. Det hade du också sätt om du hängt med i covid-diskussionerna. 

    Och nej, mitt språk är allt annat än magiskt. 

    Vi alla vet som varit med med perplex och deras böjningar och hur du har pudlat.
    Så låtsas inte om detta inte existerar, för vi vet redan.


    65-90% är fakta och något man sett bevisats världen över som har statistik på vaccinen.


    Och vi alla som följt vaccineringen såg hur ovaccinerade stod för ~99% av de döda i den initiala fasen av vaccineringen.
    Det är lugnt, för jag förstår din agenda som antivaccer inte pallar med sån FAKTA,


     


    Vi vet också att ansiktsmask hade en mycket litet skydd, och vissa länder som Peru som hade massiv användning av masker hade också sjuka siffror av smitta.


    Det jag lärde mig snabbt i Sverige, det var de som hade mask, de var också de mest vårdslösa i att hålla avstånd.
    De var som en tank som körde rätt fram, och aldrig insåg att en mask är ett mycket mediokert skydd.


     


    För vi vet om att Sveriges strategi var överlägsen och om man följde FHM´s råd, vi var tredje sist i EU i andra änden av COVID-19.
    Men lugnt, fakta är inte din sak, så antar det är något du aldrig kommer acceptera.
    Eller?


    Nej du, en riktig mask (ej munskydd) som vi hade inkl visir skyddade mkt bra, varför tror du att dessa används i vården? Du tänker att ovaccinerade inte borde fått arbeta alls och vaccinerade skulle kunna flåsa gamlingar i ansiktet utan mask och enbart förlita sig på vaccinet som INTE skyddade mot smitta. Det är verkligen goddag yxskaft på dig  


    ovaccinerade som troligen även haft covid, liksom jag själv. Som hade ett ännu bättre skydd än den vaccinerade. 


    matt ovaccinerade med mask skulle vart mer anvarslösa än vaccinerade är enbart bullshit! 

Svar på tråden Covid finns ännu..