Inlägg från: Anonym (Nonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nonym)

    Drömmer om att vara hemmfru

    Gelas1 skrev 2024-04-25 20:44:06 följande:
    Om du läser noga på tidigare svar så hade jag varit gift och lagt upp en plan gemensamt med min man om pensionssparande som lagts undan varje månad. Jag är inte dum. :)
    Men vad skulle mannen vinna i ditt scenario? Han skulle ju få jobba massor för att inte få träffa sina barn så mycket. Sjukt olockande.
  • Anonym (Nonym)
    Gelas1 skrev 2024-04-25 20:52:35 följande:
    Han får träffa dom exakt lika mycket som alla andra svenssons får.. Han lär bara tjäna bra för de timmarna han är på arbetet helt enkelt. Blir inte direkt hemmafru till nån man som sitter i kassan på Ica.. ;)
    Fast det jobb du beskriver existerar ju knappt. De män som tjänar nog att försörja en hel familj arbetar fler timmar än de män som har ett vanligt arbete och som delar på föräldraskapet. Sådana jobb kräver längre dagar, övertid, bortavaro och ofta kväll och helgarbete. Eller jour.

    Plus att det du beskriver innebär att pappan ju inte delar på föräldraledigheten vad jag förstår och inte har någon tid där han faktiskt är den som är hemma hela dagarna med barnen och får den anknytningen.
  • Anonym (Nonym)
    Gelas1 skrev 2024-04-25 21:16:09 följande:
    Anonym (Johan) skrev 2024-04-25 21:04:16 följande:

    Nej du går bort.,

    Om du skulle vara min fru, vad skulle vi dela? Vilka konversationer skulle vi ha? Vi hade kommit för långt ifrån varandra och risken hade varit överhängande att jag lämnat dig för en kvinnlig kollega som jag funnit mer stimulerande och spännande än du. Att komma hem och göra diskussion kring matinköp, fläckborttagning och vad grannen gör.. nä fy



    Hahahaha vem är du? Skulle jag beskriva hela min aura? Där ?härlig? kom in... lugnt vi vill inte ha dig heller.. Gå och hem till din lönnfeta fru och kollega. Vi brur oss inte och du är inte direkt eftertraktad på marknaden gubben...:)
    Fast kan du svara på frågan utan att bara vara spydig?
  • Anonym (Nonym)

    Skälen att jag inte vill vara hemmafru med barnansvar hela tiden är att jag vill att jag och mannen ska dela på tiden när de är små, så att barnen får en stark anknytning till båda oss två och båda våra föräldrar och släktingar. Det ger också en trygghet för barnen om någon av oss skulle gå bort - att barnen har en tydlig trygghet kvar. Det ger också barnen två vuxna som de kan vända sig till på samma vis. Inte en närvarande mamma och en pappa som jobbar sent och kanske har lite tid på helgen i bästa fall.

    Jag vill också att mina barn ska se att både kvinnor och män kan sköta ett hem så att de växer upp med den bilden och behandlar de de möter i livet utifrån det perspektivet. Inte att kvinnorna kan en sak och männen en annan.

    Men det här innebär inte att jag eller mannen dumpar barnen 07-1730 på förskola och jobbar oss in i väggen. Jag förstår inte varför det verkar vara alternativet för de i tråden som förespråkar hemmafruupplägget.

  • Anonym (Nonym)
    Gelas1 skrev 2024-04-25 21:21:27 följande:
    Spydiga frågor får spydiga svar hjärtat. Vi FATTAR  att du inte har råd med en hemmafru.. Lämna bara tråden istället för din åsikt har kommit fram. :)
    Fast vad har du att komma med för givande diskussioner om du nu skulle gå hemma hela dagarna utan input utifrån via arbete? Vad skulle ni prata om vid middagen? När barnen lagt sig?
  • Anonym (Nonym)
    Gelas1 skrev 2024-04-25 21:29:35 följande:
    Det är helt ok och jag hejar på ditt upplägg om det fungerar för er och dig. Men alla vill inte leva så. :)
    Som sagt förstår jag inte vad MANNEN skulle vinna i ditt upplägg med mindre tid med barnen. Att du som kvinna känner att det är trevligt att vara hemma och få en god relation med barnen kan jag någonstans förstå (även om jag själv skulle känna att jag förnekade min man det), men just att så få män i Sverige verkar vilja välja att jobba mängder med resultatet mindre tid med familjen är ju en indikation på att den rollen inte är så himla lockande för så många.
  • Anonym (Nonym)
    Gelas1 skrev 2024-04-25 21:32:55 följande:

    Bara för att man är hemmafru så betyder det inte att man ?går hemma? hela dagarna och isolerar sig.. har du ens läst tråden??? Som sagt vi fattar att du inte har råd och aldrig kommer få, sluta va så aggressiv för att andra män sitter högre och är mer eftertraktade än dig själv. Kom med i matchen istället.


    Bara att lämna vi har hört dig nu hejdå. :)


    Jag stannar så länge jag vill.

    Du svarar ju inte på frågan heller, så kom igen - ge ett svar: om du ansvarar för små barn 100% av dagen så du inte får paus i form av lunchrast eller fikapaus, utan ansvarar för dem konstant. Vad skulle du ha att ge en man intellektuellt? 

    Jag är en högavlönad kvinna och småbarnsmamma för övrigt.
  • Anonym (Nonym)
    Anonym (Söker också gentleman) skrev 2024-04-25 21:42:34 följande:
    Det är något privat. 😉 Du ska inte blanda dig i. 
    Ok, svar nog. Alltså ingenting.
  • Anonym (Nonym)
    Gullvivor skrev 2024-04-25 22:13:22 följande:
    Det finns mycket att prata om. 
    Sitter du och din man och bara pratar om era jobb med varandra? Inget annat ni diskuterar? Låter väldigt tråkigt.
    Men VAD? Kan du beskriva mer ingående?

    Nej, vi pratar inte bara jobb. Vi pratar barn, politik, omvärld, input från kollegor på ovanstående saker. 

    Skillnaden är att när jag är hemma med barnen, eller han, så försvinner inputen utifrån för den som är hemma. Livet kretsar kring familjen. Det blir mer att vi då tar om samma samtalsämnen om förskola, hem, barnens dag och så, än att vi får nya inspel.
  • Anonym (Nonym)
    Cartjan1 skrev 2024-04-25 21:50:27 följande:

    Vill först bara göra tydligt att jag absolut inte förespråkar varken det ena eller det andra, bara för att det fungerar bra för min familj att jag går hemma så är ju absolut det inte för alla - vilket är helt ok, alla måste få välja att lägga upp sitt familjeliv såsom de själva vill och önskar.

    Men jag blir lite fundersam på detta om att det skulle innebära att man förnekar pappan tid med barnen som flera lyft. Varför skulle det göra det menar ni? Att man förhindrar att de får en närmare kontakt? Min make tog föräldraledigt, dels sina dagar men eftersom jag ändå är hemma så förde jag även över så många dagar jag kunde. Så från mitt perspektiv så öppnade vårt upplägg snarare så att han fick mer tid hemma och med barnen. Krävdes ju i vårt fall planering och sparande innan pga inkomstbortfall, som sagt så har han inget högavlönat yrke, men då jag tror att många som väljer som vi ofta kanske tjänar ännu mer så borde denna möjlighet finnas även för dem. 


    Fast det du beskriver är ju inte det som kommenterats. Utan där är sitsen att mannen jobbar och försöker den som är hemma utan inkomst. Mannen är alltså INTE föräldraledig utan förväntas vara brödvinnare och försörja kvinnan och barnen.

    Jobb som ger den typen av inkomst är ofta inte såna man bara är hemma med barn 8 månader från.
Svar på tråden Drömmer om att vara hemmfru