Inlägg från: Anonym (Martin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Martin)

    Dottern utnyttjad

    Dottern har blivit sexuellt utnyttjad. Hon är minderårig och den som gjorde det över 15. Vet inte riktigt vem det är, men dottern vet. Hon vill sannolikt inte gå vidare. Vad skulle ni göra?

  • Svar på tråden Dottern utnyttjad
  • Anonym (Martin)
    Anonym skrev 2024-05-08 17:17:31 följande:

    Självklart ska man polisanmäla.


    Är inne på det, men ville bara fundera lite om jag borde tänka på något innan.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (B) skrev 2024-05-08 17:23:20 följande:

    När jag var 14 blev jag utnyttjad av en 25-årig man och vi polisanmälde vilket senare gick till rätten. Hade MJag kunnat göra om det hade jag faktiskt aldrig anmält för min egen skull. Det var fruktansvärt utlämnande och förnedrande att sitta i rätten. låt din dotter bestämma vad hon tycker känns bäst, man kan gå vidare och läka utan att anmäla också. 


    Tack för den aspekten! 
  • Anonym (Martin)
    Anonym (Ruby) skrev 2024-05-08 17:34:36 följande:

    Det är en fruktansvärd situation för din dotter.
    Jag var i en liknande situation men till skillnad från anonym B så anmälde jag inte och vid detta laget kan jag inte anmäla. Jag har ångrat det fruktansvärt mycket i efterhand. Tanken på att andra kan ha råkat ut för samma skit för att jag inte anmälde har jagat mig. Och att se honom leva sitt liv som om inget skett har inte heller varit kul...
    Det finns dessvärre ingen utgång för din dotter som är garanterat lycklig. Men jag tror att det viktigaste är hur man ser sig själv i spegeln efteråt. Därför rekommenderar jag att anmäla samt kontakta exempelvis brottsoffermyndigheten eller någon hjälporganisation.


    Tack för den utlämnande berättelsen!
  • Anonym (Martin)
    Anonym (Amerikanen) skrev 2024-05-08 18:17:27 följande:

    Jag kommer kanske inte bli omtyckt för detta, men vet att jag skriver det ur ett annat perspektiv än det svenska och pga saker jag sett i mitt hemland. 

    Vem är det som säger att flickan blivit utnyttjad? Hon själv? Då är det en sak, och att anmäla bör övervägas starkt.

    Är det så att i verkligheten har hon som tonåring haft sex med en annan tonåring helt frivilligt och entusiastiskt fast hon vara var 13-14 och han var 15-16 och du som förälder gått i taket för att han var äldre än 15 så tycker jag att du sa andas lite och prata med din dotter om skydd och frivillighet och så vidare i första hand. 


    Bra synpunkt. Jag hade aldrig övervägt det om det hade framkommit att hon enbart hade haft sex när hon är under 15. Vi har flera saker som stöder hennes berättelse och hon säger att hon inte ville men vart tvingad och verkar bara vilja glömma bort det.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (Hin håle) skrev 2024-05-08 18:38:48 följande:
    Det gör ont i mig att lösa detta.....
    Och för din kännedom, en person över 15 som har sex med en person under 15 riskerar åtal för våldtäkt mot barn. 
    Fundera på det..
    Jo exakt. Detta även om det är en relation, fast straff uteblir. Som sagt, hade aldrig gjort något om hon sa att hon hade bf. Försöker mer säkerställa att allt sköts säkert, men det blir ju svårt när det vart med tvång.
  • Anonym (Martin)

    Hon är 14 och han 15. Det finns stödbevisning som inte är DNA och liknande men sannolikheten att det inte skulle ha hänt känns väldigt låg. 

Svar på tråden Dottern utnyttjad