IVF Sverige byter namn till Livio

IVF Sverige byter namn till Livio

IVF Sverige , som driver inte mindre än ett forskningsbolag och nio kliniker inom assisterad befruktning i Norden, byter namn till Livio. Nytt gemensamt varumärke för Nordens största aktör inom fertilitet. 

Klinikerna som drivs av Livio har fram till nu haft olika namn, IVF-kliniken/ klinikken/ klíníkin och Fertilitetscentrum. Nu samlas hela verksamheten under namnet Livio. I Sverige kommer klinikerna att heta Livio Fertilitetscentrum.

– Vi vill tydliggöra att vi är Nordens ledande företag inom reproduktiv hälsa och att vi har en gemensam kompetens och forskning som våra patienter kan ta del av på alla våra kliniker, säger Henrik Hernander, VD.

Från 29 januari heter alla kliniker Livio Fertilitetscentrum och får en gemensam grafisk profil och hemsida. Det nya profilprogrammet är framtaget av Bold Scandinavia.

LÄS ÄVEN: 7 stadier du går igenom när du tar ett graviditetstest 

Att bilda familj är något väldigt vackert och det har vi försökt att återspegla när det gäller den visuella identiteten. Vi har skapat ett uttryck som är mjukt och inger en lugn känsla i en annars många gånger stressande miljö, säger Tatjana Dubovina Jokic, Senior Designer på Bold.                                        

Namnbytet kommer inte att påverka patienter eller samarbetspartners och klinikerna har samma ägare, personal och utför samma behandlingar som innan.

Den tidigare strukturen med olika namn och utseenden gjorde det svårt för patienterna att se hur vi hör ihop och det har varit krångligt att berätta om våra framgångsrika resultat och forskningsprojekt. Vi har längtat efter att kunna visa upp vår samlade verksamhet, och nu blir det mycket tydligare, säger Merete Forssberg Madshus, marknads- och försäljningsansvarig.


Källa: Livio


LÄS ÄVEN: Ofrivillig barnlöshet - så får du hjälp