Kjell Bergqvist om ålderskillnaden med 18 år yngre hustrun Karin

Kjell Bergqvist och hustrun Karin har varit gifta sedan 2004. Det skiljer sig 18 år mellan paret och nu berättar Kjell om hur ålderskillnaden påverkar relationen.

Kjell Bergqvist och Karin Bergqvist har varit gifta i 20 år.

Kjell Bergqvist, 71, har  varit aktiv som skådespelare i över 50 år och har gjort otaliga filmer och tv-serier, bland annat de ikoniska filmerna ”Jack”, ”Den bästa sommaren”, ”Bröllopsfotografen” och ”Bäckström”. Genom åren har han blivit belönad med ärofyllda priser och utmärkelser för det stora avtryck han gjort i svensk filmindustri. 

Birgitta Andersson och Kjell Bergqvist 1976 i samband med presentetionen av en TV-serie.

Även Kjell Bergqvists privatliv har gått som på räls. Kjell har fyra barn med tre olika kvinnor och blev pappa första gången som 21-åring till dottern Johanna. I ett senare äktenskap med Yvonne Ryding, fick han ytterligare två döttrar, Nathalie och Sandra. Sedan 2004 har Kjell varit gift med Karin Bergqvist, 51, och fyra år efter parets bröllop kunde de välkomna den gemensamma sonen Leo,16.

Karin Bergqvist och Kjell Bergqvist, Nathalie Bergqvist, Sandra Bergqvist 2013.

Förutom sitt hektiska skådespelarkarriär driver han tillsammans med hustrun Karin Bergqvist stiftelsen ”Familjen Bergqvists insamlingsstiftelse” som bland annat har startat en gratis simskola för barn i Thailand, där de har ett semesterhus som de spenderar mycket tid i under vinterhalvåret. 

Kjell Bergqvist om ålderskillnaden med hustrun 

I år firar Kjell och Karin 20 år som gifta. I en intervju med Aftonbladet 2023 berättar skådespelaren om deras liv tillsammans. 

– Vi har ett fantastiskt liv och äktenskap. Karin är en underbar kvinna som är klok, tålmodig och älskvärd på alla sätt.

Det skiljer sig 18 år mellan Kjell och Karin, till tidningen berättar skådespelaren att folk faktiskt inte brukar påpeka ålderskillnaden trots att han hade förväntat sig det. 

– Faktiskt inte, men det hade jag väntat mig. Min exfru Yvonne [Ryding, reds anm.] har också varit helt fantastisk mot Karin från början. Att det inte skulle varit så hade jag annars kunnat tänka mig när jag och Yvonne inte riktigt var on speaking terms. Men de har varit jättebra vänner i alla år och i julas var vi i Thailand hela gänget. Jag tycker vi har lyckats bra. Det är klart det var några år runt skilsmässan som inte var så jävliga roliga, men sedan har det verkligen funkat bra.

Karin och Kjell Bergqvist 2018.

Så träffades Karin och Kjell Bergqvist 

Enligt Hänt träffade Kjell sin framtida hustru på en bar där Karin arbetade. En dag var Kjell och vännen Ulf Malmros på baren och redan dagen därpå gick Kjell tillbaka för att bjuda ut henne på en dejt.