• Psychadelia

    Andreas Lundstedt har HIV

    Som rubriken lyder. Jag tycker det är enormt starkt av honom att komma ut med något såndant!!

    Nu undrar jag hur ni tror att detta kommer påverka synen på HIV-positiva i samhället? Ni som har HIV hur öppna är ni med det idag och känns det som detta underlättar för er?

    Jag har själv bekanta som har HIV och jag har inga problem med det men hur hanterar/skulle ni hantera att en nära till er kom med ett sånt besked?

    En allmän tråd om HIV alltså där alla åsikter är välkomna att diskuteras.

    Jag har skrivit i känsliga rummet för att alla ska få en chans att skriva av sig utan att röja sin identitet. Ser gärna dock att ni står för era åsikter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-19 13:33:54:
    Tråden har blivit flyttad från känsliga rummet eftersom den inte har någon personlig koppling. Trist tycker jag eftersom jag antar att många av er HIV-positiva inte kommer skriva då. Men som moderatorn sa ni får vara lite diskreta med er identitet om ni inte vill röja er sjukdom.

  • Svar på tråden Andreas Lundstedt har HIV
  • Julias mamma

    Fast jag undrar -varför- man måste gå med det offentligt...?

    Om han inte lider av det fysiskt, att det inte medför problem i hans vardag så förstår jag inte...

  • Anonym

    Tycker han är sviiinbra som går ut med det!

    Själv har jag Hepatit C.

  • Hannah76

    Jag hoppas det det ger hivpositiva kraft att kunna tala öppet, om de själva vill.
    Har inte (vad jag vet) någon hivpositiv i min krets, men skulle någon berätta skulle jag vara glad över förtroendet o sen skulle jag inte vara annorlunda mot vad jag är idag.
    Lika så så skulle jag inte reagera nämnvärt om något av mina barn skulle ha en kompis eller klasskompis som var hivpositiv. Alla vet väl hur det smittar idag? Och hur det inte smittar?

  • Hannah76

    Julias mamma skrev 2007-12-19 12:37:48 följande:


    Fast jag undrar -varför- man måste gå med det offentligt...?Om han inte lider av det fysiskt, att det inte medför problem i hans vardag så förstår jag inte...
    Eftersom det i flera år gått rykten om det så kan jag tänka mig (om det gällt mig) att det var skönare att gå ut med det? Inte vet jag.. och jag ska inte spekulera i det.
  • lightswillguideyouhome

    Det e så jävla bra att han ger HIV viruset en annan bild. Man kan inte se eller ana att någon har HIV oftast. Tycker det är toppen att han som är "vanlig" går ut o ger ett ansikte till alla hans jämlikar. Samtidigt tror jag att det faktum att han är "kändis" kan hjälpa många, speciellt unga med HIV och se att man kan göra mycket med sitt liv. Livet tar inte slut för att du får Hiv.

  • Anonym (LikaVärda)

    Jag hoppas att man ska sluta behandla HIV positiva som nått som ska förkastas. Jag tycker att alla människor är lika värda så länge de inte gjort något brottsligt som förändrar deras "status" (hoppas ni inte missuppfattar mig, jag menar att en person som våldtagit ett barn är inte lika mycket värt i mina ögon fö rdå har den personen kränk ett bar så värsta tänkbara sätt. Men det är en annan fråga).

    Idag är ju det inte mycket värre att få HIV som att få hepatit C tack vara alla bra bromsmediciner. Och det är oftast ingen som rynkar på näsan när man får reda på att nån har hepatiti C.

  • Maia

    Jag tycker det är starkt av honom att gå ut med det. Hoppas det ger en klarare bild och ökad förståelse för hiv -smittan.

  • Julias mamma

    Jag tycker också att det är bra att man berättar det för sina nära och kära....

    Men 1:a sidessnyhet...Nej jag tycker inte det!

    Och med detta vill jag inte ha sagt att man INTE skall berätta det..men varför basunera ut det på detta sätt...

  • MrM

    Huvudsaken är väl att man är noga med att poängtera det för eventuella sexpartners så snart man blir medveten om sin sjukdom.

    Mvh

  • Julias mamma
    Hannah76 skrev 2007-12-19 12:39:35 följande:
    Julias mamma skrev 2007-12-19 12:37:48 följande:
    Eftersom det i flera år gått rykten om det så kan jag tänka mig (om det gällt mig) att det var skönare att gå ut med det? Inte vet jag.. och jag ska inte spekulera i det.
    HAr det gått rykten om att han har HIV eller att han är gay?
Svar på tråden Andreas Lundstedt har HIV