Inlägg från: Roots |Visa alla inlägg
  • Roots

    Vi som knipit färdigt del 2

    åå vad glad jag blev att hitta er igen, kändes änna lite tomt när ingen hade skrivit sen igår.
    usch det står massa polisbilar tvärs över gatan här ikväll och två ambulanser har varit här. säkert något fyllebråk nu på valborg, men jag blir så orolig och mörkrädd...

    var också tvungen att kika på dina bilder xeni, jättefina!! och han verkar ju trivas på mage numera, går det bra med träningen?

    Osborn rullar från rygg till sidan hela tiden, men har ännu inte fattat hur man vänder sig.

  • Roots

    Xeni: Jag låg bredvid Osborn heela tiden i början och hejade som om jag var på fotbollsmatch - det tar några veckor och sen kan dom ligga helt själva och pyssla med sina leksaker så fortsätt.

    Apropå vända sig, osborn har världens goaste sovstil, han lägger sig liksom på sidan med armen över ansiktet, precis som när han ska vända sig. Första gången han kommer runt blir väl i sömnen är jag rädd...

  • Roots

    Oj, vad kul att tråden kom igång med alla som skriver. Så kul att läsa om era små. Vi är ju värsta proffsen med smakisar, magträning och sömknep. Trodde jag aldrig att jag skulle vara för fyra månader sen...
    Tezz79: Vilken bra idé med blogg som Ebba ska få, hon kommer älska det!

    Jag känner mig rätt passiv jämfört med alla andra här... Jag är hemma rätt mycket, har varit hos kompisar med osborn kanske ett tiotal gånger. Det kommer kompisar hit och hälsar på ett par gånger i veckan ungefär och så promenerar jag varje dag och ofta har jag sällskap med någon. Min kille jobbar inte just nu så vi har ju också varann på dagarna.
    Men jag hänger inte på kaféer eller går på babysim eller nåt sånt. Kan inte fokusera på så mycket annat när osborn är vaken känner jag...

  • Roots

    Här är vädret också underbart, jag är ute mina två timmar varje dag när Osborn sover middag i vagnen. Men jag har ännu inte vågat amma ute, är lite rädd för mjölkstockning. Och när det blåser så fnyser Osborn argt, så han har knappt varit uppe från vagnen när vi är ute. Jag är väl lite mesig, men ammar ni andra utomhus?

  • Roots

    Gooood morgon!
    Måste bara skryta lite:
    Osborn somnade 19.30 med nallen i famn . Fick ge napp vid tolv nån gång. Sen inte ett knyst fram till 05.15!! Då snabb amning, somna om och så uppstigning tio i sju. För mig är detta gigantiskt!! Betyder så mkt att få sova där vid tre-fyra tycker jag.

    Idag ska jag ha picknick ute i solen. Med vagn, mackor och läsa en pjäs av Lars Norén som jag tänker ska muntra upp lite... eller hur det nu blir.

  • Roots

    idag sks jag få träffa en nyföding!! hoppas hon e vaken. tre veckor eller nåt sånt. så spännande! (å lite skönt att den tiden e över för denna gång, hehe)

    osborn har oxå 74, ibland 80. köper allt på tradera, inga problem hitta bodies där.

  • Roots

    Eldflugan: Skickar en stor kram och hoppas att det går över snart. Hur länge har det hållt på? Kanske en fas? Skönt att läkarna sett att han inte är sjuk iaf. Det blir säkert bättre.

  • Roots

    Eldflugan: Kan bara instämma med thepig ang tystnaden. Osborn var också tyst i en eller två veckor för ett tag sen. Jag blev så orolig, tänkte att han var döv... (fast det borde ju varit stum - mjölkhjärnan som spökar igen..)

    Nu har han dock kommit igång så man nästan blir trött. Heeela tiden låter det oaoaoaoaoaoaeoä gej ungefär.

    Och vad skönt med natten! Fokusera på det positiva (menar inte att låta som Kay Pollack, men det kan kanske hjälpa dig att orka).
    kram igen.

  • Roots

    Rapport från BVC på Osborns fyramånadersdag: 66 cm och 8130 gram.
    Kanske smakispremiär med potatis imorgon, jag har ju köpt hem gröt också som jag inte gett ännu eftersom brösten kom igång igen. Idag drack han lite lite vatten ur pappas kaffekopp... Han stirrade på den så mycket och lät frustrerad så vi var tvungna att diska ur den och ge honom den.

    Skulle också vilja ha eget rum till Osborn, jag vaknar och pillar i nappen så fort han säger pip och jag tror nog han sover egentligen. Tyvärr går inte det då min killes två barn bor här varannan vecka och självklart vill ha egna rum då.

    Men jag ska testa att låta honom komma till ro själv nån natt. Har hört folk som har öronproppar för att inte vakna av bökandet, men det känns skumt.

    Apropå oro, överallt står det ju att de kan vända sig vid tremånader och Osborn kommer än så länge bara upp på sidan. Jag tycker alla gränser på vad de ska kunna och inte kunna verkar högst godtyckliga.

  • Roots

    Xeni: Ja, det var två veckor sen så märkte jag att Osborn åt längre och längre stunder plus att jag var HELT slut. Han blev nöjd till slut och hade ökat fint i vikt, men jag kände att all min energi gick till att göra mat åt honom typ.
    Så jag fick några rejäla sovmorgnar (eller ja, ett par timmar..)när min kille tog honom efter att jag ammat och sen åt jag mycket. Har inte varit så hungrig, men jag ökade på portionerna ändå och tryckte i mig mat och nattmackor. Plus att jag var noga med att amma båda brösten varje gång. Nu känner jag mig piggare och Osborn är nöjd efter en kvart kanske.
    Så vila, ät och drick nu i värmen och pumpa ut när du ger ersättning så brösten "luras" att producera igen så kanske det ökar!

    Vi gav potatis igår första gången!! Han grimaserade inte och gapade inte heller stort. Inte så stor grej verkade det som. Det mest intressanta var att sitta i selen och titta på när jag mosade med gaffeln...

Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2