Inlägg från: closetomyheart |Visa alla inlägg
  • closetomyheart

    snälla kan ja få hjälp?

    hymafr skrev 2009-03-03 10:33:03 följande:
    I Köpenhamn kan du välja en icke-anonym donator, dvs barnet har rätt att träffa donatorn vid ett enda tillfälle efter 18 års ålder. Tex för att kunna få svar på frågor om donatorns bakgrund, etc. Det finns också rätt mycket information redan vid inseminationstillfället. Du själv har inte rätt till information om donatorn, bara ditt barn. (Du kan alltså inte träffa donatorn, det kan bara barnet) Man kan också välja anonym donator. Då får man aldrig reda på någonting förutom vissa specifika saker som tex hårfärg. Icke-anonym donator är dyrare än anonym. Själv har jag varit på Storkkliniken och kan rekommendera dem. Jag vet att det finns andra kliniker som andra också rekommenderar. Mitt tips är att du googlar, tex "insemination, Danmark", så får du nog träff. Jag betalade ca DKK 5000/gång, men det var 2-3 år sedan. (Icke-anonym) Man var dock tvungen att betala en större summa på en gång och sedan en mindre summa vid varje försök.
    Jag ser att det var ett tag sedan tråden var aktiv, men jag svara ändå ifall du TS läser...

    Jag skulle ännu snarare rekommendera en fertilitetsklinik med läkare som utför inseminationerna. Det är skillnad på om en barnmorska och en läkare gör en insemination. En läkare som gör en insemination får föra upp "sprutan med spermierna" enda upp i livmodern, vilket innebär att spermierna inte behöver simma lika långt, jämfört med om det är en barnmorska som gör inseminationen då de bara får föra upp "sprutan" till livmoderöppningen.

    Jag kan varmt rekommendera både
    Trianglen    http://www.trianglen.dk/
    och Nordica http://www.nordica.org/composite-327.htm

    Nordica är dock enormt mycket billigare, läkarbesöket är gratis och varje insemination inkl. ultraljud för att se när äggblåsorna är tillräckligt stora för inseminationen kostar 2300dkr
    medan Trianglen tar 1200dk för läkarbesök och sedan 3700dkr per insemination plus att du får betala för ultraljuden.

    Båda ställena är mycket trevliga och hjälpsamma.
    Vart du än går är du där
Svar på tråden snälla kan ja få hjälp?