• fiorellini

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej Flo, 
    kan tyvärr inte hjälpa dig men jag startade just ett konto hos FedEx, fick ange adress och bankkort. Kanske värt det? Låter ju toppen med Clinical Pak. Planerar att göra immunologiska prover i Malmö nästa vecka igen och skicka till USA, ska fråga efter sådant då. 
    Jag undrar om du fått provrör av Dr. Gorgy eller du ordnat själv? Om han skickade till dej, hur lång tid tog det? Jag ska kontakta kliniken idag och boka ett första video samtal till nästa vecka. Vi är lite i samma sits du och jag, hoppas vi kan följas åt.  

  • fiorellini
    flo skrev 2022-01-21 22:49:04 följande:
    Jag hade vägarna förbi Arlanda idag så jag åkte förbi FedEx-kontoret där och hämtade upp ett Clinical Pak. Det var gratis och krävdes inget konto. Det kanske behövs för att köpa själva frakten sen? Får slå dem en signal imorgon och reda ut.

    Blodproverna fick jag veta idag att MediLab Sabbatsberg kommer kunna hjälpa mig med. Fick inte tag på Sophiahemmet alls. De har rören så jag behöver bara ta med remissen.

    Jag har aldrig skickat blodprover förut så jag hoppas det går vägen nu. Förra graviditeten tog jag alla prover i London. 
    Så bra du fick tag på Clinical Pak och ett ställe att ta blodproverna på. Och med rör! Om jag förstår rätt så har du en remiss ifrån Dr G? Har han skickat provrör också? Hur lång tid tog det för posten isåfall? 
    Jag hoppas jag hittar ett ställe i Malmö med rör också. Känns fel och krångligt att ta med egna. Jag är rädd att det kommer att bli många rör. Hur många tester och rör ska du ta?
    Suttit och läst och läst och försöker förstå alla testen som Dr G samt Rosalind Franklin har. Men det blir nog dessa, ska givetvis höra med Dr G också:
    + Natural killer cells panel TH1/TH2 intracellular cytokine ratios (tagit provet tidigare)
    + MTHFR 
    + LAD 
    + KIRs
    Funderar även på att ta dessa:
    + TNF-alpha (borde väl ingå i TH1/TH2)
    + LIT
    + Immunoglobulins (IgG, IgA, IgM) and C-Reactive Protein (jag har även tagit dessa tidigare, men de behöver kanske tas om och behövs inför en ev. IviG?)
    +Complement C3 & C4
    Jag har tagit de tidigare immunologiska proverna i Prag på Gennet, år 2018. Efter två IVF stimuleringar (endast en färsk insättning av ett dåligt embryo men ett fortfarande kvar i frysen) blev jag gravid naturligt, cykeln efter sista IVFen. Fick i samma veva reda på att jag hade lätt förhöjda TH1/TH2 ratio värden. Fick Prednisolon 10mg av O Christiansen, men han trodde inte på immunologiska prover tagna i blodet.. Flög orolig ner ny gravid till Tjeckien själv (de vägrade prata via Skype eftersom jag inte var registrerad hos dem). De tyckte inte det behövdes mer medicin förutom progesteron och trombyl (tog redan) och det gick vägen.
    Vi försökte i många år, endel tidiga missfall och ett komplicerat i 6e månaden. Nu efter vår dotter har vi försökt i över 1,5 år med ett missfall i v.8 för 1 år sedan. Trodde att det skulle fungera eftersom vi fått ett barn och ingen INGEN svensk eller dansk läkare (träffat många -även specialister) som jag träffat vet något om de immunologiska avvikelserna, så dumt nog kollade jag inte upp mer om vad det innebär. Nu vet jag lite mer, men det kan va försent, jag fyller 43 år nästa månad. 

    Hjärta Stort lycka till med blodproverna, tar du dem denna veckan? Ska du ta dem fastandes? Ska du försöka ta dem sent på eftermiddagen så de är så färska som möjligt eller de ska kanske tas på morgonen? Så mycket att tänka på och stressa över, hoppas verkligen att det kommer ett svenskt lab som tar dessa prover i framtiden.
     
  • fiorellini

    Någon som kan hjälpa mig och berätta vilket fraktsätt man ska använda sig av när man skickar provrör till Chicago? 
    Fedex International First som kostar ca 2500kr eller Fedex International Priority som kostar ca 1200kr? 

  • fiorellini
    minaimaginärabarn skrev 2022-02-22 21:19:56 följande:
    Det viktiga är att den levereras så fort som möjligt. Tror det står datum när man väljer alternariv och då ska man ta den som går fortast. 
    Tack, va bra! Kollade även med Fedex och tydligen så är det billigare alternativet snabbare. Skönt att spara någon tusenlapp Glad
  • fiorellini
    minaimaginärabarn skrev 2022-02-22 21:23:30 följande:

    Måste fråga om någon har fått ordination av DrD att sänka prednisolondosen? Jag är nu i v. 21 och mina värden (kroppen lugn) har varit bra ett tag nu och fick idag snart från dr D att jag kunde slänga prednisolonen med 5 mg. Jag vill gärna göra det men är samtidigt livrädd för att något ska hända... Men Dr D kan ju sin sak och jag vill ju gädda ut kortisonet, gärna så att jag avslutat det helt innan det är dags för den där inne att komma ut (om allt går vägen). 


    Jag trappade ner kortisonet mycket tidigare och det gick bra. Blev igång satt 40+0 och födde en frisk dotter. Hade visserligen inte så stora immunologiska bekymmer.
  • fiorellini

    Är det någon som tagit biopsy på NK celler i Sverige och vet om man kan använda sig av våra svenska gynekologers provrör med formali för biopsy och skicka till lab utomlands? 
    Dr G lab glömde att skicka mig deras RNA preservative provrör... Och det tog över 2 veckor för att få övriga blodprovrör, så det är inte så att de snabbt klarar att skicka mig ett nytt. Vill så gärna få det gjort nu denna månaden, har en tid på måndag morgon. 

  • fiorellini

    Vet någon ett ställe i Malmö där man kan få hjälp att ta blodprover som man sen skickar till Chicago? 
    Jag ringt runt till så många nu och får bara nej.. 

  • fiorellini

    Hej! Jag undrar precis som Vallmo78 om det finns någon i södra Sverige med fördel Skåne som kan sätta IL-dropp denna vecka så fort som möjligt? Var hos gynekolog Sokolova i Göteborg tidigare men de har semesterstängt nu. 
    Min vårdcentral har gått med på att hjälpa mig efter att jag fixade ett svenskt läkarintyg, men de hade inga lediga tider denna vecka..

  • fiorellini

    Vilka tider tar du Utrogestan på när du tar 4 gånger om dagen? Just nu tar jag 2x200mg och jag har extremt låga progesteron värden, visserligen naturligt gravid men funderar på att ta 4 st istället. Prorogesteronsprutor verkar inte hjälp mig, provade förra graviditeten.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!