• Cocachins

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hej vilken trevlig stämning ni verkar här i tråden. Jag är också 35+, har ett barn sedan tidigare som blev till hyffsat fort men det var några år sedan nu.. Har en stabil men kanske något kort cykel, har alltid legat på ungefär 26 dagar. Tänker ni något annorlunda nu när ni blivit äldre? Jag läste tex någonstans att var man över 35 så var det några iaf privata kliniker som rekommenderade att man skulle söka hjälp redan efter 6 mån försökande. Men annars normalt säger dom ju att det kan ta ett år att bli gravid? Är inne på försök 4/5 ungefär nu, och känner mig inte stressad än iaf. men funderar lite hur jag ska tänka framåt? Hur resonerar ni, har ni fått försöka längre nu när ni blivit äldre? 

  • Cocachins

    Hej, den som inte vill behöver inte svara men det vore så intressant att veta i hur många cykler ni andra här i gruppen har försökt och hur gamla ni är? 


    Funderar lite på vad jag ska ställa in mig på, alltså hr lång tid det kmr ta denna gången. Kanske lättare om man har en lite långsiktig horisont så maningen förväntat sig att det ska gå lika fort som förra gången vilket var några år sedan. 

  • Cocachins

    Hej, tack vad fint att läsa om alla som berättat lite mer om sig själva och resan fram hit där vi är idag! Fint att få lära känna er lite mera <3

  • Cocachins
    medioker skrev 2022-10-26 06:53:18 följande:

    Morgonens test:

    //

    Jag tror det kan ha tagit sig 🥺


    Åh jag ser också nått, håller tummarna, det skulle vara så roligt, har ju följts åt här nu några månader i BIM-trådar! ❤️
  • Cocachins
    Kumquat skrev 2022-10-26 08:57:20 följande:

    Jag har funderat på att göra en utredning för att se om jag kanske kan få hjälp med min korta lutealfas, eller till och med IVF. De tyckte jag skulle börja med att ta ett Amh-prov (tror jag det heter) för att kolla hur äggreserven ser ut. Lämnade provet i fredags, men har superkörig vecka på jobbet så kommer nog inte hinna ringa och få min dom förrän på fredag. Är det där provet under ett visst värde så menar de att det antagligen inte är någon poäng med att gå vidare.

    Så håll gärna tummarna för min reserv 🍳 🥚 


    Luthealfas det är alltså tiden efter äl och fram till mens? Hur många dagar har du? Vad räknas som kort?

    Jag tror att jag tvärt om har en något kort fas från mensens första dag fram till äl-lossning? Den är på 12-13 dagar? Påverkar detta fertiliteten på något vis? 
    Och sen är då Luthealfasen ca 13 dagar vilket gör att min cykel totalt blir 26 dagar. 

  • Cocachins


    Alla känslor på en och samma gång; massa glädje och också så omtumlande och livsförändrande att få ett positivt graviditetstest. ❤️❤️❤️ Wow det känns så overkligt. Tog ett sånt vanligt billigt test (sticka) imorse och anade något men tänkte det lika gärna kunde vara inbillning. Fick lixom lysa med mobilens ficklampas för ett se något och syntes absolut inte på bild. Åkte sen och köpte ett testa tidigt och ett digitalt på apoteket som jag tog nu vid lunchtid. Tog först testa tidigt testet och när jag såg ett streck där med (dock mkt svårt att se i bilden jag lagt upp), så slet jag upp även det digitala som jag egentligen tänkt spara haha och fick då upp ordet gravid!! ❤️❤️❤️ Är på Äl+10 idag, eventuellt Äl+11. 
  • Cocachins

    Alltså jag måste bara säga alla fantastiska kvinnor här inne som stöttar, peppar, tröstar, ventilerar och Gratulerar, vad fina ni är, tack!!


    HannaSickan och Brallans jag håller alla tummar och t.om tår jag har för er skull ska ni veta!! ❤️❤️❤️

  • Cocachins
    Symetrical skrev 2022-11-02 06:09:11 följande:
    Nej men fy, stackare! 🥺
    Jag hoppas verkligen att det bara var för tidigt för att se något. Vilken vecka är du i nu?
    Smärtan oroar mig lite dock. Den plus lite blod och långsam ökning av hcg gör ju en dessvärre orolig för x 🥴
    Hoppas så att det inte är det, utan att det blir en solskenshistoria av detta. Det förtjänar du verkligen, så positiv och stöttande som du alltid är! Bara det att du kommenterar någon så futtigt som mitt ev guldägg mitt i din oro säger så mycket om vilken osjälvisk människa du är ❤️ Och bra saker kommer till bra människor. Punkt!
    Bra skriver symetrical! Kan bara instämma i allt du skriver  till Brallans ❤️ Jag lider med dig Brallans och håller verkligen tummarna för dig ❤️
  • Cocachins

    Brallans jag är så ledsen för din skull hade hoppats du skulle få positivt besked idag 💔 Jobbigt att behöva gå och fundera hela helgen? all styrka till dig! ❤️

  • Cocachins
    Hej, jag känner mig lite vilsen och ensam och har ingen riktigt att prata med nu om detta och har heller inte hittat någon riktigt aktiv tråd här på fl. Jag undrar vad som krävs för att man ska få ett VUL? Alltså tidigt vaginalt ultraljud. Jag har idag fått bruna/blodiga flytningar och avsaknad av gravidsymtom (inget illamående likt min första graviditet) kanske nån som har erfarenhet sedan tidigare, går även bra att svara privat. Jag borde vara i vecka 7+5, de bruna flytningar ser typ ut som i början eller slutet på mensen. Dvs gammalt brunt blod? Det känns inte alls bra. Har inte varit orolig fram tills idag, men nu känner jag mig inte optimistisk. Varit i kontakt med mvc och gynakuten men jag ska bara avvakta? vill ju komma in på ett VUL, men det funkar inte så alltså? Vad krävs för att få ett tidigt ultraljud? Att man blöder mera? Hur hade ni gjort i mitt läge, betalar man privat? 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida