Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Utmattad av hustruns hundar

    Jag är hundmänniska och själv upprörd över att sambon inte vill ha hund för tillfället. Men det är mycket din fru inte verkar sköta särskilt bra i sammanhanget. 

    Eftersom du är tydlig med att det inte är det du vill höra och att hundarna ska vara kvar så några tips riktade till dig:
    - den stora biten med uppfostran, kurser osv är din frus ansvar. Däremot måste du själv också lära dig vissa bitar och se till att du behandlar hundarna på rätt sätt för att få de att bete sig som du vill. Hundar är experter på att lära sig olika regler för olika människor. 
    - stressfyllda promenader är ett gissel. Det är tyvärr snarare en ond cirkel om man slutar ta med sig hundarna pga det. 
    - hägna in en del av trädgården så du och hundarna har separata ytor.
    - ta hjälp med hundarna.

  • Jemp

    Och just det, att din fru sitter still för att de inte ska vanka efter henne är bara kontraproduktivt. Snarare så att hon ska gå runt och hämta allt tråkigt så hundarna tappar förväntan på det och inser att de lika gärna kan ligga kvar och vila.

  • Jemp

    Du låter inte alls gnällig, ts. Det låter som att ni är i en ohållbar situation som inte särskilt många med hund skulle uppskatta. 

    Det är, som några redan skrivit, aktiva hundar hon valt. Sådana blir lätt destruktiva när de inte får utlopp för sina behov. Hur många timmar lägger hon per dag på hundarna i dagsläget? Var är de när ni jobbar?

    En positiv bit är att det inte låter som att hundarna nödvändigtvis har några stora problembeteenden, utan mest att de är understimulerade och ouppfostrade. 

    Vad anser frun? Är det ett alternativ att ändå stötta henne i att det är ok att omplacera? 

  • Jemp
    Inteutanproblem skrev 2023-08-02 13:51:33 följande:

    I övrigt så måste hon ju faktiskt börja träna dom. Hon får bli medlem hos närmsta brukshundsklubb och faktiskt pallra sig dit, och erbjuda hundarna den mentala och fysiska stimulans dom behöver. Plus att hon kan få hjälp. 


    Men vill/kan hon inte det. Så tja. Då är det åtminstone inte katastrof om dom då har sin hundgård, hundhus och rastgård. Hon borde i alla fall palla med att leka/träna dom hemmavid i sitt häng? Finns ingen risk för kontakt med andra hundar då heller, så det kan inte användas som en ursäkt. 


    Jag håller med om mycket du skriver men permanent hållning i hundgård är ju ingen långsiktig lösning. Särskilt inte utan stimulans. 
  • Jemp

    Vad spelar det för roll att det finns fästingar i skogen? Hundarna behöver ju ha motion oavsett. Och det finns bra fästingmedel.

Svar på tråden Utmattad av hustruns hundar