Inlägg från: Anonym (Ni behöver mer hjälp.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ni behöver mer hjälp.)

    Kan man få familjehem fastan ens egen familj är vanlig

    Kan inte kuratorn komma hem till er och prata med henne? kanske funkar bättre...
    Går det att prata med henne när hon är lugn och försöka resonera med henne om hur hon och ni andra ska kunna göra för att alla ska må bättre i familjen. Skäms hon inte efteråt för vad hon gjort?
    Om hon förstör saker så borde hon vara den som ska städa upp efter sig. Hennes beteende behöver ju få konsekvenser, det är ju det som kallas uppfostran. Och att man ställer rimliga krav. Svårt om ni inte gjort det tidigare att nu börja ställa krav......fast har hon en diagnos så kan det vara svårare såklart men man måste ändå våga ställa krav....att inte skada hemmet eller slåss. 
    Vad gör hon på fritiden, sitter med surfplattan eller mobilen.....Tänker att fysisk aktivitet eller någon kreativ hobby vore bättre? för att få utlopp för sina känslor.

    Vad gör ni om hon slår syskonen? Då måste ni ju ingripa fysiskt..... 
    Hade jag blivit fysiskt påhoppad av mitt barn, då hade jag hade rytit ifrån på skarpen. Sagt att det var oacceptabelt beteende och att personen får gå in på sitt rum......nu har jag inte barn men har varit barnvakt och ibland behöver man säga till på skarpen....
    Känner ni någon som hon kan få åka hem till om så bara för några timmar....
    ett par med utflygna barn kanske som hon kan hitta på saker med....
    I tonåren ska man ju också frigöra sig o hitta sig själv..... en tuff ålder....
    Nästa gång ring polisen som någon sa.... och ta foton.... förstår att socialen inte gör något.....det är inte lätt o påverka dom... man får va smart hur man lägger upp sin sak....tyvärr.....  varför ska saker spåra ur ännu mer vilket det riskerar att göra om hon börjar umgås med fel personer.... och finns också risk att ni som föräldrar blir utbrända, vad tjänar samhället på det? inga pengar alls.....tvärtom....
    Jag tycker att ni ska kolla med folk runtikring o få tips va ni kan göra för att socialen ska kunna hjälpa till o erbjuda avlastning. Men kolla upp stödhemmet själv, en del verkar mest ställa upp för att få pengar....tyvärr.

  • Anonym (Ni behöver mer hjälp.)

    Om hon är duktig emot vänner och i skolan, och ska klara av skolan fast hon har svårigheter då kommer ilskan när hon kommer hem.... tyvärr....

  • Anonym (Ni behöver mer hjälp.)

    Jag menar att hon håller för mkt inom sig och anstränger sig för mkt i skolan och så brister det när hon kommer hem....

  • Anonym (Ni behöver mer hjälp.)

    Så den kan vara så att skolan behöver göra anpassningar även om hon får godkänt, för att hennes kapacitet egentligen är högre o då blir man frustrerad. Det kan vara att hon behöver en lite mindre grupp för att kunna arbeta med skoluppgifterna etc..

Svar på tråden Kan man få familjehem fastan ens egen familj är vanlig