• Clemmentina

    Vi som till slut blev gravida med IVF

    Hej på er! Jag hoppar också gärna in i tråden! Har följt olika ivf-trådar de senaste åren men har nog själv inte varit aktiv på ett par år. Vi är nu äntligen gravida i vecka 22+0 efter att ha försökt i många år och sedan 2020 med ivf. Blev gravid efter 6:e ägguttaget och 9:e återföringen. Fyra tidiga missfall/kemiska graviditeter har det blivit på vägen. Har fortfarande svårt att ta in att vi är gravida och har kommit så här långt. Går inte en dag att jag oroar mig men det är nog bara så det är när man som vi kämpat länge. 

  • Clemmentina

    @ivf90 jag kan tyvärr inte citera! Men vi har varit ganska öppna med processen i och med att den blev så långdragen. Alla vänner vet inte men de närmaste. Det har både varit stressande och skönt! Men alla har varit bra och visat respekt om vi inte orkat prata om det så på det stora hela har det gått bra. I perioder har det varit fint att ha vänner för stöd, både att prata med/gråta hos men också bara kunna glömma allt. Jag har verkligen all förståelse för om man väljer att inte berätta och om man inte gör det. 

  • Clemmentina

    ivf90: BF 19 juni 2024





    Noelani:





    Tilltro:





    Melsson: BF 28/5





    Humlaaan:





    Clemmentina: BF 19/4 2024  





    Vickan31: BF 19 juni 2024 

    Orkide8181: BF 19/2

  • Clemmentina

    Men jösses vad 19:e verkar vara populärt! Skrattande

    @melsson Säger som du: äntligen! Inte heller särskilt orolig för julmaten. Kommer sakna laxen men det finns ju så mycket att äta ändå. Glad Det finns mycket annat att oroa sig för. 

  • Clemmentina
    ivf90 skrev 2024-01-04 15:25:30 följande:

    Nu har vi berättat för mina föräldrar och dom blev verkligen helt överlyckliga. Dom var övertygade om att vi inte ville ha barn, så det blev som en dubbel lycka. Känns otroligt skönt att ha berättat nu. Känner mig inte helt avslappnad inför RUL 29/1, men ändå lugnare än vad jag varit under hela processen. 

    Är mycket nyfiken på hur ni andra mår så här efter jul och nyår och om ni har några uppdateringar som ni vill dela med er av!


    Åh vad roligt! Extra kul att få berätta då när de liksom inte heller misstänkte något. Förstår din känsla inför rul?tror det är svårt att känna sig helt avslappnad. Eller åtminstone känner jag så. Oroar mig för något nästan varje dag. Vi ska till barnmorskan imorgon och jag hoppas vi får lyssna på hjärtat. Häromdagen kände min man första sparken (jag har känt i över en månad) så det var en milstolpe. 


    @melsson Hoppas allt såg bara fint ut på Rul! Fick ni veta könet? :) 

  • Clemmentina

    @melsson Vad skönt att allt såg bra ut och grattis till en liten tjej. Det spelar ju verkligen ingen roll?men jag kände att jag också ville veta för att smälta allt. Sambon kommer avguda henne ;) 

    Jag har moderkakan i bakvägg och började känna runt vecka 17-18. Men det är lika normalt att känna först mycket senare?från vecka 25 ska man känna något varje dag! Det är där vi är nu. Allt gick fint på besöket idag. :) 

    @Ivf90 Tack! Det gick bara bra. Alla prover såg bra ut. Vi fick lyssna på hjärtat och så. Vilken vecka är du i nu? Förstår att du längtar efter att känna sparkar! 

  • Clemmentina

    @melsson Ja men så är det nog! Vet flera kompisar som velat ha tjejer av samma anledning. Flört


    Det känns lite olika. I början var det lite som en rörelse/typ som en fena som rörde sig. Svårt att beskriva. Nu är det mer sparkar och buffar som gäller. När barnmorskan lyssnade på hjärtat sa hon att nu flyttar sig bebisen?känner du det? Just då kände jag ingenting. Men ibland annars är det så att jag liksom känner hur magen lyfts nästan, haha. Känner ofta bebis om jag sitter framåtlutad, ligger på sidan eller äter något sött Skrattande

  • Clemmentina

    @Orkideé8181 Spännande att det är så nära nu. Det ska finnas en lista någonstans. Ska se om jag hittar den!

  • Clemmentina
    ivf90 skrev 2024-01-10 18:41:55 följande:

    Melsson: verkligen snålt att man måste ta ut 7 dagar i veckan för att få tillgång till tillägget! Vad man gör på sina helger borde ju inte arbetsgivaren ha med att göra. Men dom vill väl att dagarna ska ta slut fort.. 

    Vickan31: verkligen, det är lite av en djungel! Men jag är precis som du otroligt tacksam över hur bra föräldraförsäkringen är i Sverige. Det är överlägset jämfört med nästan alla länder. Hoppas att ni hittar ett upplägg som ni kan bli nöjda med!

    Orkidé8181: tycker att ert upplägg låter lysande! Tror personligen mycket på att pappan tar mycket tid hyfsat tidigt också. 

    Jag är egenföretagare så jag får inga extra pengar men min man får 10% extra under 6 månader! Och det blir väldigt mycket pengar eftersom han dessutom slår i taket i maxbeloppet i föräldraförsäkringen, så att få 10% extra av hans faktiska lön gör stor skillnad. 


    Alla dagar vi sparar kommer förresten sannolikt att tas ut av min man eftersom han måste söka ledigt för semester och sånt. Jag behöver ju aldrig be någon om lov när jag vill ha semester. Att vara egenföretagare kommer med en helt annan otrygghet men jag är tacksam över att jag kommer kunna ha ett väldigt flexibelt arbetsliv under småbarnsåren, utan att behöva kompromissa allt för mycket med hur jag tjänar.


    Så många bra tips kring föräldraledighet! Tar med mig en hel del av det du skrev och ska också försöka göra någon uträkning inom kort. Vi vill också vara hemma till augusti 2025, spara dagar till längre fram men men måste samtidigt ta ut såpass mycket att vi klarar vardagen med räntor och så. :) 

    Det är spännande att bebisen reagerar på vad man äter. Socker, koffein och kalla drycker har jag hört kan ge stora reaktioner.
  • Clemmentina

    @Melsson Åh vad spännande! Snart kommer du känna mer och då vet du om det är samma som det du känt hitills. Jag tycker det låter som bebis! Nu buffar bebisen mer regelbundet här vilket gör att det är lättare att känna igen. Jag tycker jag mår bra! Får lite ont i ligamenten och är trött men har ändå mer energi än för någon månad sen! Idag gick vi även ner på tvåsiffrigt. Häftigt att det är mindre än 100 dagar till bf. Känner att det börjar bli dags att förbereda mer här hemma. Hur mår du?

    Och hur mår ni andra? 

Svar på tråden Vi som till slut blev gravida med IVF