Inlägg från: Kvittning |Visa alla inlägg
  • Kvittning

    Hur slutar jag vara otrevlig?

    Så som jag ser det så kan man se på människor på två sätt. 

    1) Alla är idioter tills de bevisat något annat

    2) Alla är fantastiska tills de bevisat något annat

    Det kan tyckas löjligt, men för mig så innebär det en stor skillnad både hur jag uppfattar folk och hur jag bemöter dom om jag har inställningen i nummer 2. Så den grundinställningen är helt enkelt mindre energitärande, till och med energigivande (även jag gillar att vara ensam). Så mitt tips är att försöka börja med det så får du en helt annan energi att utstråla positiv energi. 

    Sedan finns det ju en massa idioter såklart, men om man möter mestadels trevliga människor så har man ett annat tålamod att ta ansvaret att vara den glada och trevliga i mötet med idioterna. 

    Och mer konkreta tips om du inte klarar av att tänka på det sättet så tänk på tonfall och ansiktsuttyck. Tänk på att ha en trevlig röst och avsluta dina meningar med ett leende. Om du gör det så spelar det inte så stor roll vad du säger, du uppfattas som en glad och trevlig person. 

    Första tipset handlar om ditt eget mindset och jag rekommenderar dig att ta till dig det för din egen skull, det gör en gladare i mötet med omvärlden. Det andra är mer en mekanisk snabbfix som kanske påverkar hur motparten ser dig, men inte påverkar dig själv på något sätt. 

    Sedan så är mitt sista tips att jobba i en bransch där du helt och hållet slipper att ha privatpersoner som motparter, det kan vara rejält nedbrytande där det finns en ojämställdhet i kraven på bemötande. Du som representerar ditt företag måste alltid vara trevlig oavsett hur du mår, men om din motpart är tjurig för att bussen var sen så är det helt ok att rikta tjurigheten mot dig. 

Svar på tråden Hur slutar jag vara otrevlig?