• fornminne

    Hur stoppar vi det sexuella matriarkatet?

    Män bestämmer också om de vill ha sex eller ej.

  • fornminne
    AlbertSchweinstein skrev 2024-03-05 17:24:36 följande:
    Spela inte dum. Det är kvinnan som bestämmer när sex ska bli av. Sedan kan man körsbärsplocka undantagsfall, men man ska inte använda undantag som exempel.
    Det är du som spelar dum. Båda könen har lika stor rätt att säga ja eller nej till sex. Det vet du mycket väl.
  • fornminne
    AlbertSchweinstein skrev 2024-03-05 17:37:17 följande:
    Så enkelt är det inte, för du utgår ifrån att män och kvinnor är likadana. Män och kvinnor har helt olika förutsättningar, helt olika fördelar och nackdelar. I dagens samhälle har kvinnor bara fördelar och inga nackdelar sexuellt. Det är det som är det sexuella matriarkatet.
    fornminne skrev 2024-03-05 17:34:00 följande:
    Det är du som spelar dum. Båda könen har lika stor rätt att säga ja eller nej till sex. Det vet du mycket väl.
    Lika stor rätt är långt ifrån samma sak som lika hög frekvens att svara ja eller nej. Statistiken är extremt tydligt och visar att kvinnor svarar nej mycket mer än män. Precis som den andra användaren gör du misstaget att utgå från att män och kvinnor är likadana, vilket är långt ifrån sanningen.

    Alla har fortfarande rätt till sin egen kropp. Att män och kvinnor gör olika val, betyder inte att de ska ha olika rättigheter.

    Det är inte kvinnors fel att män ger dem sexuell makt genom att vara mindre kräsna.
  • fornminne
    AlbertSchweinstein skrev 2024-03-05 17:42:47 följande:
    Det där är så jävla fult att säga, för du vet jävligt väl hur det egentligen ligger till. Du vet jävligt väl att manlig och kvinnlig sexualitet är som natt och dag. Men du låtsas spela dum för att kvinnor tjänar på om man utgår ifrån att män och kvinnor är likadana.

    Kvinnor gör kräsnare val just för att de tog större risker förr i tiden. Precis som jag skrev i TS har maktbalansen rubbats totalt eftersom kvinnornas risker har försvunnit.
    Kvinnors risker har inte alls försvunnit, bara minskat. Det är fortfarande kvinnor som riskerar graviditet, inte män. Det är kvinnor som tvingas genomgå abort om de inte kan eller vill behålla barnet.

    Dagens lagstiftning har jämnat ut skillnaderna så mycket det bara går, samt gett kvinnor större makt än tidigare över sina egna kroppar och liv. Men helt jämställt kan det aldrig bli rent fysiskt eller biologiskt.

    Kvinnor har ingen makt över män som inte män frivilligt ger dem. Det är du som är ful som tror nåt annat. Dina inlägg är kränkande mot både män och kvinnor. Du framställer män som sexmaskiner och offer, slavar under sina lustar.
  • fornminne
    AlbertSchweinstein skrev 2024-03-05 18:00:37 följande:
    Ja, men graviditeten i sig är ju knappt en risk längre, dels pga abort och dels pga skattefinansierad barnavård.

    Du spelar dum. Kvinnor har alltid, genom alla tider, haft en enorm sexuell makt över män och det vet du jävligt väl. Men det kan du inte erkänna, för då faller ditt korthus till argument.
    Det är du som har dålig koll. Jag förstår om du har svårt att träffa kvinnor, med tanke på hur du resonerar.

    Aborträtten är redan begränsad. Generös i Sverige jämfört med många andra länder, men fortfarande begränsad. Man kan bara få abort i början av en graviditet. Kvinnor tar alltså fortfarande större risker än män, både fysiskt och på andra sätt. Den övre gränsen för abort är 18 veckor i Sverige, därefter beviljas bara abort i undantagsfall. Men många tycker att den fria gränsen ska sänkas till 12 veckor, som i många andra västerländska länder. Därefter krävs läkarintyg.

    Kvinnor har aldrig haft någon större sexuell makt över män. Det vet DU jäkligt väl. Det är män som har haft makt över kvinnor genom sin större fysiska styrka, att de har haft större ekonomisk makt, att kvinnor ofta har varit omyndiga samt beroende av en försörjare. Män har kunnat köpa sig fruar (så är det fortfarande i vissa länder), de har haft slavinnor, och kvinnor blir fortfarande våldtagna.

    Dagens lagstiftning gör det mer jämställt. Det ger inte kvinnor mer makt än män. Att kvinnor och män gör olika val är inte kvinnors fel eller ansvar. Det är som att säga att det är orättvist att män är fysiskt starkare än kvinnor. Ska vi ge män mediciner så att de blir fysiskt svagare? För annars är det ju orättvist, enligt ditt sätt att resonera.
  • fornminne

    Och som någon skrev ovan. Om aborträtten begränsas kraftigt jämfört med idag, drabbas inte bara kvinnor utan även män. Fler män blir ofrivilliga pappor och tvingas betala underhåll i 18 år. Fler oönskade barn kommer att födas. Fler barn, både pojkar och flickor, riskerar att växa upp i misär.

    Såna som TS förstår inte att ett jämställt samhälle med lika rättigheter för könen, gynnar även män. TS ser allt som ett nollsummespel och tolkar makt väldigt snedvridet.

Svar på tråden Hur stoppar vi det sexuella matriarkatet?