• Kronärtskocka

    Ni som blivit gravida efter 40! Berätta!

    Så länge ni har längtat och kämpat. Chanserna i din ålder är ju tyvärr väldigt små, även om enskilda kvinnor kan bli gravida och få barn vid 44. 


     


    Eftersom chanserna att bli gravid minskar drastiskt efter 40 har många privata svenska kliniker en åldersgräns på 42 eller 43 för IVF. De vill inte sälja vård som de vet har så liten chans att lyckas. Har man embryon eller ägg frysta sedan tidigare kan man dock få sätta in dem ytterligare några år. Elvia clinic verkar på sin hemsida ha lite mer generös inställning, så kanske kan ni kolla med dem? Oavsett om det gäller ivf eller ?bara? progesteron. ( De har å andra sidan nyss förlorat sitt avtal med Region Stockholm pga diverse felaktigheter enligt regionen. Men tar emot privatbetalande patienter.) 


     


    Utomlands är åldersgränserna högre och i vissa länder går det kombinera ivf med genetisk testning av blastocyster vilket kan minska tiden till ett levande fött barn. Men jag tror att många även kliniker utomlands kommer säga att era chanser är små. Vill ni öka chanserna bör ni fundera på att använda er av donerade ägg.

    Jag började göra mina ivf - försök när jag var 38år men hade dåliga värden. Gjorde fyra ägguttag med dåliga resultat, fick ut ägg men bara ett embryo per försök att sätta in, och jag fick aldrig till frysen. Tvingades därefter inse att skulle jag kunna bli gravid behövde jag donerade ägg. Efter tredje insättningen med donerade ägg är jag nu gravid.
    ( Men, jag är självstående och kan därmed omöjligt bli gravid i sänghalmen.)

Svar på tråden Ni som blivit gravida efter 40! Berätta!