• Hermis123

    Hur långt kan man flytta och fortsatt ha växelvis boende?

    Men bor du inte i hyresrätten nu? Sålänge du betalar den varför ska hyresvärden har problem med det? Dessutom är det den som har störst behov som får ta över lägenheten? Kolla lagen.

  • Hermis123
    Anonym (Orolig) skrev 2024-04-08 18:41:05 följande:
    Hyresvärden har krav på att hushållet tjänar tre gånger årshyran. Jag gör inte riktigt det. 
    Kommen nu bor du där ? Tänk om man får sänkt hyra i efterhand, man kan Väl inte bli av med sin hyresrätt då? Och du har barnen och stort behov av bostaden, ring hyresgästföreningen! säg inte upp hyresrätten innan du har kollat lagen. Du kan ha rätt att överta hyresrätten från ditt ex om du är den med störst behov av den, splinten du betalar!
  • Hermis123
    Anonym (Orolig) skrev 2024-04-09 16:34:58 följande:
    Det kommer inte att sänkas några hyror, det kan jag nästan lova. Och hyresvärden godkänner inte mig som hyrestagare, även om jag bedöms ha störst behov av bostaden eftersom min inkomst in når upp till deras krav.
    Jag menar tänk om man får sänkt lön i efterhand så kan man inte säga upp någon! jag skrev fel, men det är inte hans som bestämmer det det är tingsrätten, kolla Upp det för dina Barns skull.
  • Hermis123

    En snabb googling på hyresgästföreningens hemsida står det att hyresvärden måste acceptera den somrar över lägenheten vid bodelning oavsett vem som står på kontraktet! 

Svar på tråden Hur långt kan man flytta och fortsatt ha växelvis boende?