• Ess

    Lärare propagerar att alkohol är farligt, sonen rädd att jag ska dö

    Anonym (Signhild) skrev 2024-04-25 16:09:38 följande:
    Det ÄR skrämselpropaganda för så små barn som inte förstår. Och det kan man inte begära att de ska göra. Så därför lugnar man ner sig med upplysningar om alkohol. Punkt slut.

    Det du kallar för fakta stämmer inte heller. En vettig lärare för knattar som går i TVÅAN borde begripa att man inte skrämmer upp ungarna med att föräldrarna kan dö av lite vin. Ett barn förstår inte hur mycket eller lite som är helt ok att dricka, utan kan som i ts sons fall, tolka det som att man får leverpaj och dör av att öppna korken.

    Detta barn blev uppskrämt, det är sant. Men inte av fakta utan av skrämselpropagande, "information" som är lagom att ta del av i slutet av mellanstadiet, eller början av högstadiet.

    Jag har aldrig antytt något öht om vilka alkoholvanor ts har, det enda jag har att förhålla mig till är vad ts skrivit. Och där framgår det ingenstans att det skulle drickas i överflöd i hemmet.

    Du tycker ja, men när du säger "man" så är det mer än tydligt att du menar att alla ska tycka och tänka som du. 
    Men vet du vad? Alla gör inte det.
    Och det är fullt lagligt och helt ok att dricka något glas vin till maten, vad än lärare och andra nykterhetsivrare anser.
    Deras åsikter passar bättre någon annanstans än som "undervisning" för lågstadieelever.
    +1 på detta
  • Ess
    Anonym (S) skrev 2024-04-27 18:42:21 följande:
    Det beror på hur det skedde. Lärare oavsett ålder på barnen kommer att besvara barnens frågor. Jag har försökt hänga med i ts kommentarer och minns inte att jag har läst att läraren själv har tagit upp detta till diskussion, det kan lika gärna ha varit ett barn i klassen som kommit med en fråga och sedan leder en sak till en annan. Något en lärare aldrig kommer göra är att ljuga för barnen eller försköna svar genom att ändra fakta.

    Påstår du att läraren har gett eleverna felaktig information....?
    Hen har gett barnen information som de inte klarar av att processa. En som kallar sig lärare ska kunna ge adekvat information utefter barnens ålder.
    Tyvärr finns det många sk lärare som inte borde arbeta med människor, och definitivt inte med små barn.
  • Ess
    Anonym (S) skrev 2024-04-27 21:16:01 följande:
    Vad vet du om det? Barnen verkar fatta bättre än de vuxna iaf! De klarar av mer än du tycks tro. Men vi kan rulla in dem i bomull tills de är minst 17 och ett halvt, DÅ kanske de är redo att höra sanningen om hur livet fungerar.... Gud nåde den som nämner ord som cancer, bakskatt eller världssvälten!
    Det är ganska uppenbart att barnen inte alls klarar av att smälta lärarens opedagogiska sk undervisning.
  • Ess

    Herregud vilka jävla överdrifter.
    Konstant full för att det dricks ett eller två glas till maten?Vilka korkade svar.

  • Ess
    nihka skrev 2024-05-01 18:25:40 följande:
    Var ditt svar till mig?
    I största allmänhet bara, efter att ha läst MÅNGA korkade inlägg i tråden.

    Men helt ärligt så förstår jag inte hur du får ihop att man är full dygnet runt för att man druckit två glas vin till maten, även om man skulle göra det varje dag. Det finns ju knappast någon som blir bakis heller efter två glas vin.
  • Ess
    nihka skrev 2024-05-01 19:52:39 följande:
    Det är dina ord. Vad jag säger är att vara alkoholpåverkad betyder att man har alkohol i kroppen och dricker man varje dag kan det vara så att kroppen inte hinner färdigt med bryta ner alkoholen innan det fylls på med ny.

    TS har berättat att eftersom hennes man är från Frankrike så "ska man dricka vin till maten" Såvida de inte matfastar 5 dagar i veckan på regelbunden basis så blir det vin inte bara till helgen utan varje dag. Att dricka alkohol varje dag är ett riskbeteende om man inte redan utvecklat ett alkoholberoende. Att maten är utsökt, vinet av bättre kvalitet eller att det är varmt och bra grillväder påverkar inte kroppens kapacitet att ta hand om alkoholen.
    Hur mycket inbillar du dig att ts dricker egentligen, iom du tror hon inte förbränt alkoholen på ett dygn?
    Två glas vin har hon garanterat förbränt innan hon går och lägger sig.
  • Ess

    Ts- Skit i att svara idioterna mer. Du bara göder trollen, för de kan väl verkligen inte vara så dumma i verkligheten?.

  • Ess
    Anonym (L) skrev 2024-05-08 19:12:36 följande:
    Är du också alkoholist?
    Enligt dina/era mått så är jag säkert det, eftersom jag faktiskt dricker alloholhaltiga drycker. 
Svar på tråden Lärare propagerar att alkohol är farligt, sonen rädd att jag ska dö