Inlägg från: Anonym (Har båda sorterna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Har båda sorterna)

    Ni mammor med vuxna söner...?

    Jag har en son och en dotter, båda unga vuxna. Hittills är det ingen skillnad i närhet, men då har min son (så vitt jag vet) inte haft någon relation än. Min dotter har haft en kortare relation som är slut nu.

    Det finns ingen skillnad i min relation med min son, respektive med min dotter. Men jag tror tyvärr att detta är något som kan komma senare, när de har hittat sin livspartner. Eftersom kvinnor av naturliga skäl delar sina funderingar kring graviditet, förlossning och barn mer med sin egen mamma än med sin svärmor (om kvinnan inte kommer från en helt dysfunktionell familj). Och även att det är hon som är föräldraledig (i alla fall större delen av tiden), och att det då är naturligare för henne att åka hem till sin egen mamma med barnet än till sin svärmor.

    ...och sedan blir det nog lätt, att detta följer med upp i barnens åldrar. Mormodern får helt enkelt en enklare och bättre start än farmodern. Dessutom är det ju så, att det oftast är kvinnan i familjen som vårdar och bestämmer över hela familjens relationer. D.v.s. hon håller reda på bemärkelsedagar även i mannens släkt, det är hon som skickar gratulationskort, julkort, inbjudingar o.s.v..

  • Anonym (Har båda sorterna)
    Anonym (Viola) skrev 2024-04-26 07:03:06 följande:

    Jag är mamma till tre söner och jag står alla söner väldigt nära. Äldsta sonen är gift med världens bästa fru 

    Jag står dom nära på olika sätt. Dom två äldsta är nära i ålder men yngsta är en sladdis och skiljer 8 år mellan mellersta och yngsta sonen . Så på grund av ålder och andra förutsättningar så är jag nära barnen på olika sätt. 

    Mina två andra söner som inte är gifta är båda gay , den ena lever med en kille . Fantastisk människa.  Jag accepterade rakt av sönernas läggning och är stor supporter till deras liv och dom tycker det är oerhört skönt med en mamma som är öppensinnad och accepterande och som dom kan vara förtrogen med. 

    Jag har aldrig saknat en dotter , mina söner är helt fantastiska och få hänga med dom som vuxna är ett privilegium.  Deras humor är störtskön, dom har fantastiska människor omkring sig . 

    Mina barn har alla olika pappor och det har haft sina utmaningar och gjort att jag varit extra noga med att alltid stå kvar när det stormar oavsett.  Visst har jag också gjort mina fatala misstag men aldrig skyllt ifrån mig utan tagit på mig det och tagit konsekvenserna.  Det har faktiskt hjälpt mig att behålla min närhet till barnen . Jag kan säga förlåt och visa ånger och vara en vanlig människa jag med. 


    Hur kunde två av dina tre barn bli gay? Det låter otroligt osannolikt. 
  • Anonym (Har båda sorterna)
    Anonym (Vanessa) skrev 2024-04-26 10:41:02 följande:
    Det är 11 gånger vanligare bland de män som har en bror som är gay att vara gay själv. Även vanligare bland de som har en eller flera äldre bröder. 

     
    Jaså? Då undrar man ju om det kan vara ärftligt eller något i uppfostran. Vet man om det blir så även i adoptivfamiljer (där bröderna inte är biologiska syskon)?
Svar på tråden Ni mammor med vuxna söner...?