• Anonym (S)

    Partner vill inte jag delar bild på son med min mammas dotter

    Men herregud vad larvigt! Du kommer få problem med din nya om du inte gör något drastiskt. Varför ändra på kommunikationen till ditt ex? Vad skadar det att visa en bild. Vist min pojkvän han gillar inte mitt ex men skulle aldrig ändra på mig på mitt sätt att kommunisera. Mitt ex har vart våldsam under separationen och även en gång vart våldsam mot min nya. Jag respekterar att dom två aldrig kommer kunna prata på en vänskapligt sätt. Min nya tycker ibland att jag är för snäll mot mitt ex för att han inte förtjänar det. Men jag förklarar för min nya att jag kan inte vara otrevlig mot mitt ex för det går emot hur jag är som person. Min nya accepterar det nu. Men varför ska man ändra på sig och bli någon man inte är för sin nya kräver det? 

    Kom igen en bild, vad ska ditt ex kunna göra för skada med den? Min äldsta dotter har bilder på min och pojkvännens minsta barn i sin surfplatta. Helt ärligt om hon visar den bilden för sin pappa vad ska hända? Han kanske tittar på den och sen går vidare i sitt liv, vår lilla grabb betyder ju inget för honom ändå. Exet kommer ju inte kunna kidnappa vår son från förskola eller så heller eftersom att ingen annan får hämta honom utan vår tillåtelse. 

    Skärp dig! Gör som du vill och din nya får acceptera att du är den du är. Dessutom om du tofflar för din nya får du problem för folk i din omgivning är inte korkad. Det kommer bara göra att andra kommer bygga upp ett hat mot din nya om du alltid gör som hon säger. Jag har sett släktingar totalförändras efter dom träffat nya. Man känner sina släktingar, gamla vänner, ex, kollegor osv... Så om någon drastiskt förändras efter de träffat någon så förstår man att den nya sätter krav på en. Är det så ni vill framstå som? Vill ni att hon ska framstå som en bestämmande bitch och du framstå som en toffel? 

    Det kommer bara bli värre om du ger vika för hennes vilja sen. 

  • Anonym (S)
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2024-05-06 16:03:17 följande:
    Om inte din nuvarande backar och skärper sig, kommer det inte att hålla mellan er. Det har gått alldeles för fort och det är orimligt att hon ska diktera vad du säger till ditt ex, eller hur länge ni pratar, så länge det bara handlar om dottern samt vardagliga ting.

    Du blev väldigt kär i din nuvarande och hade kanske därför svårt att se saker och ting klart. Nu verkar hon ha lindat dig runt sitt finger. Hur blev hon gravid? Vad använde ni för skydd? Jag vill inte tro att hon avsiktligt gjorde sig gravid för att snärja dig, men man vet aldrig.

    Förstår hon att hon kanske kommer att bli ensamstående mamma om detta fortgår, med delad vårdnad och kanske delat boende på sikt? Hur angelägen verkar hon vara att er relation ska hålla och bli bättre? 

    Ditt ex är säkert inte heller perfekt, inte du heller, och du är trots allt medansvarig till att det har blivit som det har blivit. Jag förstår att du inte ångrar din son, men i övrigt verkar det ha blivit fel från början.
    Varför skulle mamman ensamstående? Det bästa för barnet är båda föräldrarna om inte en rent av är olämplig. Framgår inte att mannen skulle vara olämplig. 
  • Anonym (S)

    Precis varannan vecka är inte att rekommendera till jättesmå barn. Därför rekommenderar de typ 2-2-3. Men skulle verkligen rekommendera båda att ha lika mycket umgänge för anknytningens skull men verkligen inte varannan vecka. 


    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2024-05-06 17:56:15 följande:
    Om de delar på sig blir mamman antagligen boendeförälder eftersom barnet är så litet. VV-boende rekommenderas först när barnet är några år. Men självklart blir det delad vårdnad, säkert mycket umgänge osv.

    Nej, ingen av dem låter som en olämplig förälder. TS nuvarande låter däremot olämplig som partner. 
Svar på tråden Partner vill inte jag delar bild på son med min mammas dotter