• Somnat

    30+ med första barnet 1-3 år, del 13

    {#emotions_dlg.flower}Välkommen till 30+tråden för oss som fått första barnet!

    Här samlas vi vars barn passerat ettårsstrecket.
    Från ÄL-stickor och Clearbluetestande till graviditetsillamående och förlossningsfunderingar. Och här är vi nu - med våra underbara barn som inte är bebisar längre!


    Mer om oss som hänger i 30+trådarna kan man läsa här: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m54549982.html


  • Svar på tråden 30+ med första barnet 1-3 år, del 13
  • Limefrukt

    Ceridal är otroligt bra! A har haft röda torra partier på kinder och haka sedan länge. Värst när det är kallt och fuktigt. Då har hon fått sprickor. Det räcker att smörja in en gång innan man går ut nu så har hon inga problem alls! Pedagogerna slogs om att smörja in henne förut, för de fick så lena händer Själv tycker jag att den funkar lika bra på torra läppar, förkyld näsa och självsprickor. Mirakelsalva!

  • Piggley Wink

    Hahaha, tänk vilken tur att den där kvinnan på Apoteket tipsade mig om Ceridal den där gången när H fick nare! Så många trådbarn och mammor det hjälpt

  • Galia

    110 kan nog funka iom att pops overaller går att dra åt i midjan men som Mosing är inne på så växer barnen inte lika fort längre o storleksangivelserna i förhållande till ålder stämmer rätt väl är min erfarenhet vad gäller Pop. V snart 3,5 år som ligger ca en kurva över medel på bvc, hade strl 98 i overallen hela förra vintern (o den hade han faktiskt ett par gånger i början av vintern också men då satt den väl ngt tight förstås men utan att vara trång) o denna vinter har han han strl 104 i overallen. Jag köpte också ett år i förväg o stod o velade mellan 104 o. 110 men är glad att jag tog 104 som har suttit perfekt på V i vinter. Är visserligen "Isbjörn" men de liksom pop är lite stora i strl om man jämför m hm, lindex etc tycker jag. L 1,5 år har nu en popoverall i skalmodell med uttagbart foder i 92 o den kommer nog räcka ett halvår till iaf. Hon hade den iofs redan i början av vintern ibland men då var den rätt pösig runt benen trots att vi drog åt midjan. Annars har hon i vinter haft en ärvd overall av okänt märke i strl 86. Även hon ligger ngn kurva över medel men hur kläderna sitter o vad som anges i ålder för resp strl har stämt rätt bra på ytterkläderna på mina barn. Har en 110 till V liggandes till kommande vinter då han kommer var 4-4,5.

  • Jemema

    Tack för tips om Ceridal! Den funkar jättebra!!

    Ursäkta om det är ot men hur ser man på tvättrådet om man INTE bör använda sköljmedel?

  • Mrs Firren

    Jemema - Tror inte det finns nåt märke för just det tvättrådet. Däremot brukar det stå med vanlig skrift, t ex på täckjackor, vinteroveraller och överdragsbyxor.

Svar på tråden 30+ med första barnet 1-3 år, del 13