Inlägg från: Anonym (Tänk långsiktigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tänk långsiktigt)

    Flickvän har blivit tjock

    Anonym (Kille(22)) skrev 2024-04-04 15:17:34 följande:

    jag förstår. Hon har ingen våg alls. Hon var inne på att köpa en ett tag men sen släppte hon den tanken. 


    hennes nya mål är att gå ner 12 kilo på 3 månader. 
    vet inte vad hon ligger på för tillfället. tror inte hon vet det heller.

    hon Hade ju samtal med sin psykolog i vintras om att förebygga återfall.

    är rädd nu att hon är på väg åt helt fel riktning. 


    hon verkar heller inte lika glad i livet generellt som hon ändå har kunnat vara typ i höstas. 


    vet liksom inte hur jag ska vara eller tänka eller säga runt henne ibland. 


    Det där låter aldeles för tufft. Det viktiga är att ni sätter sunda vanor som hon han bibehålla långsiktigt.

    Att gå på diet är dömt att misslyckas av den enkla anledningen till att man skapar sig rutiner som man inte har för avsikt att följa i längden.
  • Anonym (Tänk långsiktigt)

    TS 

    Bry dig inte om folk som säger att du triggar henne. Det är tack vare dig som hon är så bra som hon är.

  • Anonym (Tänk långsiktigt)

    Smått otroligt att folk babblar om anaroxia gällande en person som är kraftigt överviktig.

    TS
    Se till att skaffa bra rutiner och fokusera på beteende och inte vikt. Det brukar ge bra resultat. Vikten är bara ett resultat av hur man lever. 

  • Anonym (Tänk långsiktigt)

    M

    Sak samma. Det känns helt enkelt inte relevant.

  • Anonym (Tänk långsiktigt)
    Anonym (ja) skrev 2024-05-07 20:55:10 följande:

    Om vi nu ska ta det dit hän så är även där tycke och smak olika.

    Finns de som tänder på underviktiga, andra normalviktiga, ytterligare en tredje överviktiga och feta om man nu enbart ser till kroppen eller typen och bortser helt från helheten vad som gör någon attraktiv.

    Det du själv kan tycka är fel med din kropp kan en annan tycka är fint, attraktivt.

    Jag blev sårad den gången min man sa till mig att han tyckte bättre om min kropp efter jag gått upp mer i  vikt. För det första, inte mitt val ha gått ner i vikt utan min sjukdom, endometrios, som påverkade magen, svårt i perioder att inte kunna behålla nåt, fått vara perioder på sjukhus och fått dropp, tagits prover,(Fick hjälp sen och operation).

    Han sa det för att han ville uppmuntra mig att "stanna där", men för mig blev det bara en sån äcklig o onödig kommentar, och som att min existens, min attraktionskraft, gick ut på att behaga hur han såg på min kropp. Förresten hade jag ej märkt något innan att han inte fann mig attraktiv. Man får tänka på vad man säger och hur man säger det som partner o om så nödvändigt att säga det alls. Det kan bli en spärr hos den andre sen, att man inte vill, tappar lusten. Sex är inte bara sex. Vi är sårbara också då, samtidigt starka Det intima är det sårbara och då ska vi få lov att känna oss fina o älskade som vi är med ngn annan. 


    Så sjukt lättkränkt om du frågar mig.

    Så oerhört löjligt att folk inte klarar av att höra kritik.
  • Anonym (Tänk långsiktigt)
    Anonym (ja) skrev 2024-05-09 20:04:42 följande:

    Jag förstår att du kan tycka det. Jag vet, jag kom lindrigt undan jämförelsevis i förolämpningen då jag aldrig innan märkt han skulle inte ha varit eller inte mindre varit attraherad av mig. Men för mig förstörde det ändå när jag blickade tillbaka då jag varit i "the moment" och självklart inte tänkt på om jag upplevts som mindre attraktiv av honom. Hade jag fått den informationen från honom tidigare hade jag gjort ett annat val då dvs jag hade inte valt att gå till sängs med honom. Nu fick jag inte det valet. Jag var lyckligt omedveten. 

    Det var inte bara den enda kommentaren som orsakade min reaktion, min s.k lätt
    kränklighet då i dina ögon, det här var en slutstation efter alla små tidigare kommentarer jag fått från han om min kropp, sjukdom. Det är så här det är. Till slut sätter det sig. Till slut kommer där en reaktion. 

    Vad jag har hört från andra som fått kritik för sin kropp av sina partners är att de stänger av, de skyddar sig, de har inte lust att gå till sängs med sina partners längre. Det här gäller både män och kvinnor. 

    Det kan också vara de fall där det är en partner som har en dålig bild av sin egen kropp och som själv då ratar hela grejen utan att den andre sagt eller gjort något. Då dör det också ut så småningom. Då kan det bli så att den andre som inte har några komplex eller håller med om att den andra har det känner sig ratad, oälskad. Nån drar till slut. 


    Det kan också bara vara så att ett par har olika lust och det kan paja allt, den andre känner sig ratad, den andre sig pressad. Allt blir fel. 

    Nu redde vi upp det, och vårt var inte så farligt, där kan jag hålla med, men de jag känner har bara låtit tiden gå, de har blivit som främmande sedan, och splittrats. Det kan vara en mycket jobbig sak att prata om. Tror inte alla vet hur. Då sluter man sig. 

    Man kan påverkas av/med sin partner som man inte gör med andra och i andra situationer. Man kan vara mer sårbar på visst sätt än med andra utan att det är fel. 

    Är inte "god ton" att förolämpa ens sexpartners kropp. Hör inte hemma där. Take it or leave it, men klaga inte. Så tänker jag. 


    Det är helt fel ingång imo.

    Man har ett ansvar att hålla sig vacker i en relation. Om någon av parterna struntar i det borde den personen ha stor förståelse för om det skadar den andres attraktion.

    Självklart är det bekvämt att skjuta budbäraren istället för att ta ansvar och se vad man gör själv. Så att många väljer den ansvarslösa vägen är inte det minsta förvånande.
Svar på tråden Flickvän har blivit tjock