• Xeni

    Vi som knipit färdigt del 2

    Del 2 för oss som knep över nyår!
    Nu är våra bebisar runt 3, 4 månader och vi fortsätter att följas åt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-03 11:57
    Anna Ruffs: 31 December VICTOR
    Camant: 1 Januari VIGGO
    The Luckiest: 1 Januari NOVA
    Blima: 3 Januari ALBAN
    Eldflugan: 3 Januari OLIVER
    FroggyL: 4 Januari LINNÉA
    Muminlina: 3 Januari DORIS
    Puma86: 5 Januari LUKAS
    Sparrisen78: 8 Januari ARVID
    ThePig: 8 Januari ELVIS
    Dubbelmamma: 9 Januari BODIL
    Gulloliver: 9 Januari SAM
    Roots: 9 Januari OSBORN
    Xeni: 9 Januari FILEMON
    Babykaboom: 10 Januari DAISY
    Elliot1: 11 Januari MARIT
    Nightswatch: 11 Januari MINEA
    Tezz79: 11 Januari EBBA
    Devania: 16 Januari ALMA
    Mysens dagbok: 16 Januari LEAH
    Lurvan83: 18 Januari MAX
    Rara tjejen: 18 Januari LIAM
    Vallmor: 18 Januari THEO
    Aelwa: 19 Januari WILTON
    Vallmo78: 19 Januari ELVIRA
    Eirin: 20 Januari VIDAR
    Lajno: 21 januari EMILIA
    Impala59: 23 Februari ELINA
    Yosa: 25 Januari ALBIN
    Maxen01: 27 Januari NOAH

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    Fortsättning på: Vi som ska försöka knipa tills det nya året. www.familjeliv.se/Forum-2-115/m28182284.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-06 22:47
    OCH: vi som knipit färdigt. www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29224829.html

  • Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2
  • froggyL

    Jag gissar på att Linnea har fått en hemorojd   ska ringa BVC imorgon. Hon har ju haft så jätteont när hon bajsat, och nu på kvällen såg vi att det var blodprickar på den dessutom. Stackars lilla tjejen!

    Idag träffade vi Linneas farmor å farfar. Å hon grät när hon såg de. Hon hade hunnit glömma av vilka de var! Fast efter ett tag gick det bra... skönt.

    Jobba... ja, det hade ju inte vart helt fel att kunna hoppa in och jobba nån dag här å var, men tyvärr går ju inte det i mitt yrke.. jag kan ju inte bara ta någons elever, eller ha egna...som jag inte kan jobba färdigt med... och dessutom måste det ju finnas en bil till mig. En trafikskolebil som står still e ju inte billig precis... den måste typ rulla 90% för att den ska löna sig. Så jag känner mig lite avundsjuk på er som bara kan hoppa in och jobba lite... en annan måste ju sätta igång och jobba "för gott" när jag ska börja jobba   man kanske skulle söka nåt annat jobb? vad nu det skulle va, och hur lätt det är att få?


    Mamma till Linnea 2008-01-04
  • Roots

    Jag håller på att trappa ned på amningen nu och det är faktiskt skönt! Trodde aldrig det. Har tagit bort amningen både vid frukost och lunch och ammar bara eftermiddag och ibland på natten. Det är härligt att vara lite friare. Inte för att jag har mindre ansvar för det men, men...Osborn kryper/ålar som en tok så det gäller att vara med hela tideen.

    Froggy: tack för tipset vi ska ge oss ut på vägarna från göteborg snart så det var välkommet.

    Flygresan gick kanon, Osborn bara skrattade mest hela tiden. Han fick ha napp då så det var ju lyxigt för honom. Annars har han det bara om han har svårt att somna.

  • Puma86

    usch va svårt d e att sluta amma på natten asså... fattar inte hur ja ska lyckas...

  • Impala59

    Elina äter nu bara tutte tidigt på morgonen, sen eftermiddag o så till natten (vid 21-22 tiden) mer mjölk har jag inte. O eftersom det inte finns så mycket vill hon inte alls snutta ens så det blir väldigt dåligt påfyllt.

  • vinkelslip

    Roots, måste fråga dig om det här med att dra in på amningstillfällena eftersom jag funderar på att sluta lunchamma (ja ni andra som har idéer i frågan är givetvis också välkomna att tycka till). Hur mycket mat äter Osborn då istället ungefär? Elvis drar i sig en liten burk, dvs ca 1,5 dl puré, plus kanske 0,5 dl fruktpuré efter det men vill ändå amma en rejäl slurk till efterrätt. Funderar så på hur mycket mat han behöver äta för att vi ska kunna hoppa över dessertamningen. Får väl pröva mig fram iofs, men vill ändå höra hur mycket era små gryn äter till lunch.

    Kul att det gick bra på flyget förresten, visst var det skönt att märka att man oroade sig i onödan!?

    froggyL, jag är i samma sits som du angående jobbet, kan inte heller hoppa in och jobba då och då utan det är antingen eller. På gymnasiet har vi i princip inga inhoppsvikarier så det är inget alternativ att hoppa in för sjuka kolleger heller.

    Elvis går nu upp i riktig krypställning emellanåt. Kämpar som bara den, men krypningen är inte där än. Men så kul att se på när han försöker

  • Impala59
    Yosa skrev 2008-07-14 21:18:41 följande:
    Eftersom jag vekar ha det näst yngsta barnet här i tråden så undrar jag hur det gick för er andra att gå från ersättning till välling?har en tråd om detta här:www.familjeliv.se/Forum-3-39/m34466514.html
    Min Elina e yngst
  • Muminlina

    Yosa: Vi har nu i dagarna gett Doris välling ist för ersättning när vi går och lägger oss - hon har inte reagerat! Eller jo lite kanske, men hon har bara slurpat i sig flaskan. Hon har blivit lite fisigare men annars ingen skillnad.

    Vi köpte Sempers Ekologiska milda välling, den är väldigt trögflytande tycker jag! Har ju ingen annan att jämföra med, men den är på gränsen till blaskig gröt tycker jag.. Har någon annan koll på hur flytande välling ska vara?

  • eldflugan

    Men då, är de bara min Oliver som inte äter annat än tutte?? Han har slutat med nattammningen självmant iaf, men man kan ju inte lämna bort honom nått, för han vägrar äta annat. Inget funkar, gröt, välling, ersättning, pureer. Provat allt. Spelar ingen roll om han får flaska, sked eller mugg. Nån gång har han ätit några skedar gröt.
    Nu har han tvärvägrat tom det i 4 dagar. Tänder på G. Kliar, o gnäller o har ont. Lite alvedon o gnugga lite så blir de bättre. Men han har lite diarre o svårt att sova lugnt.

    Ger ni alvedon på supp eller flytande?

    Jag tycker de är svårt att komma ihåg AD-dropparna nu när han inte äter minifom varje morgon längre. Hur gör ni med det?
    Inte lika viktigt nu på sommaren, men man vill ju ändå hålla i det när man börjat, annars kanske man glömmer i höst.

    Muminlina: Blaskig gröt tycker ja låter som en bra konsistens. Det finns ju speciella nappar till flaskor för välling, eftersom den är lite trögflytande. Testa annars o blanda i lite mer vatten bara.

    Nu måste jag sova. Killen jobbat dubbelt i 4 dagar så jag får ta hand om Oliver själv, då är de välbehövligt med vila när man kan.

Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2