Inlägg från: Hej20230978 |Visa alla inlägg
  • Hej20230978

    Hur vågar man äta antidepressiva?

    Hej! 


    Har länge kämpat med ångest och känner väl att den tar upå mycket av min tid. Det handlar framförallt om katastrofscenarion där jag målar upp allt hemsk som kan hända. 

    Jag har gått hos psykolog/ KBT- terapeut i ca 2 år nu och det går framåt men väldigt långsamt. Antidepressiva kommer ofta på tal men jag vet inte hur jag ska göra. Hur vågar man i så fall börja med dom? Känner lliksom att jag kanske behöver något mer för att komma ur den här onda cirkeln. Känns som det finns väldigt mycket negativt om medicinen, alla biverkningar, insättning och utsättning. Man har ju hört skräckhistorier där det tar 5 år att sluta med dom. Men man vill ju bara må bra. Har ni några tips, någon som har ätit som som kan berätta om sina erfarenheter?

  • Svar på tråden Hur vågar man äta antidepressiva?
  • Hej20230978

    Hur upplevde du instättningsperioden? Kan man jobba och leva på som vanligt eller är det bra om man typ kan vara hemma?

  • Hej20230978

    Tack för att ni delar med er! Men det är alltså så att man skulle kunna testa och sen sluta om det inte känns bra. Någon som har erfarenhet av det? Jag vet inte har läst massor om att man kanske mår sämre när man slutar sen även fast man inte har ätit de länge. Det är också något som gör att man blir lite rädd för att börja eftersom man inte vill riskera att må sämre.

  • Hej20230978

    Ja men det förstår jag! Men är det någon som haft en sämre upplevelse och skulle kunna berätta sina erfarenheter?

  • Hej20230978

    Men även fast utsättningssymptomen va jobbiga upplevde du att du blev hjälpt av de under tiden som du åt dom? Och var det lika jobbigt när de skulle sättas in?

  • Hej20230978

    Tack snälla för alla som delar med sig! Jag vill gärna höra allt både bra och dåliga erfarenheter. Tycker det är så svårt allt dethär hur man ska göra, medicin eller inte.

  • Hej20230978

    Känns som att det finns väldigt många åsikter och tankar kring dessa läkemedel. Men det gör också att jag känner att jag inte vet om jag vill testa eller inte. Ni som har ätit antidepressiva och fått effekt hur upplevde ni att det var och hur lång tid toh det? Hur upplevde ni insättning och utsättning?

Svar på tråden Hur vågar man äta antidepressiva?