• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Men jihoo för positivt test iaf. Undviker ni ligg nu? Ni har inte fått till det nu nyligen då?🙈 Var inte neggo nu, du ammar ju iaf inte nattetid längre. Det är ju då det frigörs mest prolaktin. Vi hoppas på längre lutealfas!

    Jag har dock negativa nyheter. Neg test imorse. Fan. Bra med längre lutealfas men varför blir jag då inte gravid??? Suck! Aja, mycket annat kul i livet. Skrev på anställningsavtal i onsdags, så from april jobbar jag 80 procent! Och den 100 i höst. Yay! Och klarade teoriprov för MC igår 🥳 Kör upp 2 maj. Såååå mkt lättare med gravmotgångar när livet i övrigt är på topp. Men nu får mensen gärna komma snart så vi kan få äl på barnfri vecka nästa gång. För är det neg på äl+11 kan man väl lita på det?

  • Kvinnan97

    Wow! Många många grattis! Gud va roligt med framgångar!!! du kommer ju greja uppkörningen galant!  


    hmm jag Hade nog ändå väntat in Bim innan jag ger upp för denna gång om jag var du! ifall själva befruktningen har dröjt någon dag så kan det absolut va att det är för tidigt att testa än! har du några känningar? Magkänsla? 

    alltså vi låg här om kvällen, i förbigår kanske? men nu håller vi händerna borta. Men tror ändå inte att min cykel kommer vara optimal för en graviditet än. man önskar ju att man kunde trolla! Men nu är våren här! sonen fyller snart 1 & Solsemester är bokad i april! Så det känns ändå okej att vänta lite!  

  • DidoAeneis

    Magkänslan säger inte gravid. Jag tycker att det borde ha blivit positivt idag i så fall. Men ja, det kan ju ha varit en sen befruktning, men troligtvis ej. Läste på nån sajt att 79 procent testar positivt på äl+11... Så oddsen är dåliga. Men läste på en annan sajt att median-hcg är 12 på äl+10, så isf borde det ju vara rätt få som får positivt så här tidigt iom att de flesta testerna mäter från 25. Men ja, magkänslan säger neg.

    Haha vore väl just typiskt att när ni höll er borta från det så går du och blir på tjocken! Ändå lite spännande och kul att chansen "finns". Guuud vad härligt med resa! Glad för din skull!

  • DidoAeneis
    Alltså jag orkar inte 😂 Var ju inställd på att det inte hade gått den här månaden. Men ännu ingen mens eller känningar, och nu skulle jag slänga testet från igår. Och vad fan ser jag om inte ett svaaagt streck?!! Vet att man absolut inte ska kolla test efter tiden, men klart att jag tittade när jag skulle slänga. Strecket går inte att fånga på bild, men det ÄR där. Är det ett torkstreck? Kan man få ett streck långt efter tiden trots att det varit neg?

    Testar imorn om mensen inte dykt upp. Gud, det här är för nervpirrande för mig.
  • DidoAeneis

    Orkade inte vänta, tog ett nytt test i eftermiddags. Neg. Trodde jag. Skitbesviken. Men så efter en kvart...ett torkstreck igen! Mycket mycket svagt. Herregud. Väntar tills på måndag med att testa igen, orkar inte slitas så här mellan hopp och förtvivlan varje test. Men alltså oavsett - äl+12 idag och ingen mens! Lutealfasen förlängdes! Hur går det för dig? Har du känt av äl?

  • Kvinnan97

    Men åååhhhh!! VA SPÄNNANDE!!!!!! can?t wait! Oavsett så har ju lutealfasen blivit längre! Det är ju bra, så det va nog amningen som störde!! hoppas det går lika smidigt och snabbt för mig med!!

    inte känt av äl mer än att det blev solklart positivt igår! nu är testet Svagare igen. inte känt av något speciellt dessa dagar. Lite mer flytningar liksom. Tycker inte jag haft något molande eller annat. Förstoppning verkar vara något som kommer tillsammans med äl dock. Yey 

    har idag dock endast ammat vid 06. sonen är dock lite extra ledsen dessa senaste dagarna. Nya tänder på g. Men men, kommer alltid hitta nya anledningar till att fortsätta amma om jag inte bara bestämmer mig. Trösta kan jag göra på andra sett! Han har somnat utan problem nu i sängen. Det känns så bra! Helt rätt beslut!

    Hmm ja tänk om jag skulle bli gravid nu, chansen är ju dock ganska liten då det va några dagar sen vi låg, och tekniskt sett så borde ägglossningen varit idag eller imrogon. Men sambon kanske har super sperma! Hehehhe bebis är välkommen oavsett!! Såklart!!! 

  • DidoAeneis

    Äeeee fyfan. Pendlar verkligen här. Förmodligen är det väl inget, kanske bara nån synvilla. Varför skulle det ta så lång tid för strecken att dyka upp annars? Och de syntes ju knappt, var säkert grå. Men men, så länge mensen inte dyker upp så finns det väl hopp. Och ja, längre lutealfas!! Hoppas det bara var amningen som sabbade cykeln. Din borde ju bli jättefin nu också då! En gång om dagen är ju toppen. Men jag veeet, den där morgonamningen är svår att ta bort, särskilt eftersom det finns risk att ungen vaknar kl 06 utan den liksom. Det är vågat att inte dra fram tutten då.

    Ok, men så vi räknar den som överstökad då? Fan, jag börjar känna att det hade varit bra att tempa så man faktiskt säg att äl ägt rum (och när!). Kanske blir nåt att fundera på framöver.

    Ja, man kan ju trösta på många sätt! Hålla och vara nära. Skoja med. Ge nåt gott att äta. Beroende på ledsenhetsgrad förstås. Vår unge tar ju inte napp, så det går bort, dessvärre. Annars är ju det toppen.

    Haha superspermier. Vore kul ändå, om det var menat att bli av den här gången, när ni inte ens försöker. Gud, äre inte så det brukar vara. Blir spännande oavsett att se hur din cykel artar sig nu.

  • Kvinnan97

    Hur har det känts idag? har du lyckats hålla dig borta från att testa idag??? 


    jag hoppas min cykel ordnar upp sig nu. Annars kommer väl mensen nu till helgen, och det känns ju sämst hehe.Jag har en del flytningar nu, inte vanliga typiska äl flytningar men typ ändå en hel del. sist hade jag jätte vattniga Flytningar och sen kom mensen som ett brev på posten.

    är spänd inför hur kommande vecka ska sluta, aningen mens eller inte mens. Vore ju som du säger väldigt typiskt med en graviditet när man inte försöker haha! 


    uppdatera så fort du gjort nytt test!!! Jag hejar på härifrån! 

  • DidoAeneis

    Alltså det känns lite olidligt. Har hållit mig från att testa, får nästan ångest av tanken på att se ännu ett blankt test följt av nån slags svårtolkad linje. Suck. Men imorn biter jag väl i det sura äpplet om mensen inte kommer direkt. Brukar ofta få mens på morgonen. Känns oavsett sjukt att lutealfasen blev så lång! Haha. Och verkligen ingen tillstymmelse till mens, inget rosa, ingenting. Känner inga gravsymtom heller dock. Så fruktansvärt oklart.

    Jaaa, blir en spännande tid framöver vad dig beträffar också, tycker jag. Hoppas hoppas hoppas verkligen att den minskade amningen hjälper med lutealfasen. Drygt dock att äl alltid blir så sen! Men alltså jag hade ju sjukt oregelbunden cykel läääänge efter min förlossning. I stort sett ända till nästa grav 😅 Nu hoppas jag inte det blir så för dig, men jag blev gravid trots oregelbunden cykel. En äl är ju en äl, liksom.

    Skriver så fort jag vet mer imorgon. Kommer väl sova som en kratta inatt. Drömde att mensen kom inatt. Vore såååå trist om den gjorde det. Håll dig borta, mensfan!

  • DidoAeneis

    Ja, nej här går det inte så bra. Tog ett test imorse. Lika oklart som de tidigare. Negativt, men sen ett svaaagt streck. Förmodligen är det inget. Men varför kommer inte mensen? Att gå från 10 till - vadå - 15 dagars lutealfas? Känns helt osannolikt. Den kommer kanske senare idag. Eller så är det en kemisk grav och det är därför mensen dröjer. Tror jag köper ett Cb digitalt idag, så jag får det svart på vitt och kan gå vidare. Det finns ju fortfarande liiiite hopp, liksom. Men inser ju att chansen är väldigt väldigt liten. Piss.

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning