Inlägg från: Anonym (Ollivia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ollivia)

    Tjatet på undomar idag!!

    Jag vill säga emot dina föräldrar! Skaffa inte ett jobb utan satsa på dina gymnasiestudier så att du får bra betyg och kan plugga vidare till ett yrke du trivs med. Jobb på sommarlovet är jättebra, men koncentrera dig på pluggandet under terminerna. 


    Och, gymnasieåren är faktiskt jätteviktiga för ens sociala utveckling. Så lägg inte fritiden på nåt trist jobb utan häng med kompisar, hitta någon snygg att ragga på mm. Utvecklas som människa och ta tillvara på en tid med en sorts frihet som du troligen inte kommer att få uppleva igen. (Med vuxenliv och jobb kommer en annan sorts frihet.) 

    Men var på hugget när sommarjobben börjar lysas ut. 

    Har du någon idé om vad du vill göra efter studenten? (Flytta ifrån dina tjatiga föräldrar kanske!? :) )

  • Anonym (Ollivia)

    Och en kul grej är att vuxna alltid har klagat på ungdomar. Jag läste en gång en skitrolig text skriven på 1700-talet där en vuxen beklagade sig över ungdomar, vilket ovårdat språk de hade, hur lata de var och vilka gräsliga kläder!

    Hälsningar en tant som gick i gymnasiet under förra årtusendet 

  • Anonym (Ollivia)
    Agda90 skrev 2023-11-24 13:28:46 följande:
    På 90-talet låg studiebidraget på den nivån. 
    Japp. 640 tom ett tag, minns jag. 
  • Anonym (Ollivia)
    Agda90 skrev 2023-11-24 13:30:06 följande:
    Så din mamma kastade ut dig och du fick klara dig på studiebidraget samt underhållet från din pappa. Din mamma hade också försörjningsskyldighet gentemot dig men det missade hon tydligen.
    Jag har en kompis (50 år numera) som råkade ut för samma sak. Hon fick jobba på helgerna för att ha råd med hyran. Hon visste inte då att föräldrarna inte fick göra så. 
Svar på tråden Tjatet på undomar idag!!