• Melsson

    Vi som till slut blev gravida med IVF

    Clemmentina skrev 2024-01-05 18:02:31 följande:

    @melsson Vad skönt att allt såg bra ut och grattis till en liten tjej. Det spelar ju verkligen ingen roll?men jag kände att jag också ville veta för att smälta allt. Sambon kommer avguda henne ;) 

    Jag har moderkakan i bakvägg och började känna runt vecka 17-18. Men det är lika normalt att känna först mycket senare?från vecka 25 ska man känna något varje dag! Det är där vi är nu. Allt gick fint på besöket idag. :) 

    @Ivf90 Tack! Det gick bara bra. Alla prover såg bra ut. Vi fick lyssna på hjärtat och så. Vilken vecka är du i nu? Förstår att du längtar efter att känna sparkar! 


    Tack! Nej det gör verkligen inte det, det finns charmiga saker med båda kön så hade verkligen inte spelat mig någon större roll. Men jag tror killar tror att dom har mycket lättare att bonda med en son för att dom kan göra "kill"grejer som fiska, vara i naturen osv, men det kan ju tjejer också göra :D 

    Åh spännande att kunna känna bebisen så tidigt, avis! Kändes det som små buffar och rörelser då eller var det sparkar? Skönt att allt gick bra på besöket <3
  • Melsson

    Btw, för er som inte gjort RUL än. Jag la upp mina ultraljudsbilder från KUB i denna grupp på facebook: Nub Theory queens ( Early gender predictions ). Dom gissade rätt på kön för mig iaf. Är väl inte 100 % vetenskapligt men ändå lite roligt om man är nyfiken :D 

  • Melsson

    @Orkide Spännande att se hur det kommer att kännas att jobba såpass tidigt, hoppas allt går bra. Har du tänkt försöka jobba lite kvällar när din sambo är ledig eller ska du försöka jobba lite dag när den lilla sover? Jag tänker i höst att jag ska försöka jobba när lilltjejen sover, men får man en krångelbebis så får det bli lite kvällsjobb när sambon är hemma, men hade ju bara tänkt att jobba 8-12 h/v. 

    @Clementina Åhh låter så härligt när du beskriver det. Jag tror att jag ev kände av bebisen igår, men blir så osäker om det verkligen var bebis eller om det var tarmar haha, men tyckte det kändes lite mer svepande, och mycket längre ned i magen och på sidan - mina tarmrörelser brukar mer kännas mitt i magen eller vad man ska säga. Mår du bra fysiskt nu när du snart börjar bli hög-gravid? 

    @iv90 och @Vickan Ja det här med den ekonomiska delen och hur många föräldradagar man ska ta ut osv känns ju som en jäkla djungel alltså.. 

    Jättesmart som du gjort ivf90 att göra en excel och försöka se över vad behöver för att gå runt en månad. 

    Vi kommer också att spara dom dagar med låg ersättning till lov osv i framtiden. Efter barnet är 1 år måste man ju ta ut 5 dagar/v för att behålla sin SGI, så min sambo kommer ju behöva ta ut det sen när han är hemma. Jag kommer ta ut först semester första 4 veckorna när barnet fötts, sen kommer jag nog ta 5 dagar i veckan i typ 3 månader, efter det är tanken att jobba 1 dag/v och då kommer jag ta ut mellan 2-3 dagar föräldraledigt i veckan. 

    Har ni extra betalt från ert jobb? Vi får 10 % av lönen de första 6 månaderna man är hemma, dock bara om man tar ut 7 dagar i veckan vilket suger, annars får vi % beroende på hur många dagar man tar ut, men lite extra från jobbet iaf :)

    //Melsson 20+0 (tänkte man kanske kan skriva i vilken vecka man är i ibland för glömmer bort hur långt gångna alla är hela tiden haha)

  • Melsson

    @Clemmentina Ja det är så himla svårt att veta vad som är vad. Nu börjar det dock kännas som magen börjar komma med, har haft väldigt liten mage men nu känner jag att den börjar växa så det känns spännande! När hade du den största "växt"fasen på magen hittills? Känns som det är så himla olika för alla. Annars mår jag fortsatt väldigt bra, hoppas du gör det med?

    @Vickan Vi har inte riktigt pratat om förskola än, men jag tänker runt september-oktober 25, då är bebisen 16-17 månader nåt sånt om jag räknar rätt haha. När hade ni tänkt skola in? Verkar vara lite olika på olika förskolor med om man får välja exakt datum? 

    @Orkide låter ju som ett toppenbra upplägg att kunna göra på det sättet! Har ni gått någon profylaxkurs som förb inför förlossning? Tänker du är ju den som är närmast hihi. Vi funderar på om man ska boka någon sådan? 

    @Zaro Välkommen till tråden, och vilka kämpiga veckor ni har haft/har framför er. Sa dom något om man kan öka fostervattnet? Lite långsökt kanske men såg en influenser som hade lite lite fostervatten och till henne hade dom sagt att försöka vila så mkt som möjligt, inte träna, och dricka mycket vatten. Hoppas så att allt ser bra ut v 25 för er <3 

    @Lissan välkommen hit du med, så kul vi är ett gäng som är i ungefär samma vecka :) Vad har du tagit för järntabletter? Jag fick niferex "ordinerat" av min BM i v 10 typ, men har inte tyckt om dom alls, blivit så förstoppad och kolsvart avföring hehe. Nu har jag sedan två v på eget bevåg börjat med sideral och blutsaft istället, magen mår så bra nu! Men hoppas att det är tillräckligt med järn :)

  • Melsson
    ivf90 skrev 2024-01-17 11:21:21 följande:

    lissan111: välkommen till tråden och stort grattis till graviditeten och att allt såg fint ut på RUL! Låter så himla mysigt att få känna fosterrörelser. Hur ofta känner du bebisen så här långt? 

    Humlaaan: wow nu börjar det verkligen dra ihop sig! Har du förberett dig något särskilt inför förlossningen? 

    Zaro: otroligt positivt att allt fortfrande ser bra ut! Håller tummarna även inför nästa besök!

    Noelani: väldigt fint att höra från dig och att allt fortfarande verkar gå framåt som det ska! Kan verkligen förstå känslan av besvikelse. Jag är rätt säker på att jag bär på en pojke, men vill nog innerst inne helst ha en flicka. Fast egentligen vill jag ju bara ha ett friskt, levande barn. Jätteskönt att det känns bra nu! Nog viktigt att ge sig tid att landa lite i det. Så härligt att äntligen känna lite sparkar. Jag tycker att det är helt omöjligt att förstå att det är något därinne när det inte är några livstecken alls. Men förstår också att det kanske inte direkt blir superverkligt bara för att man känner fosterrörelser. Det blir nog egentligen inte helt på riktigt förrän man har ett barn i sina armar. 
    Väldigt positivt att höra att din önskan om kejsarsnitt tas på allvar. Jag vill inte ha kejsarsnitt (tror jag), men har däremot börjat fundera på om man kan be om igångsättning. Min man får panikångest av sjukhusmiljöer och vi kommer därför att anlita en doula eftersom jag är livrädd för att lämnas ensam. Han kommer att göra sitt yttersta för att vara närvarande, men han kan inte 100% garantera att han inte kommer svimma osv. Jag undrar dock hur enkelt det kommer vara att hitta en doula som vill vara jour under midsommarhelgen (jag är beräknad till två dagar innan midsommar) och allt känns bara otroligt osäkert. Jag ska därför prata med vår barnmorska om vilka alternativ som finns. 

    grimaserar: relaterar otroligt mycket till att fortfarande vara orolig. Mådde väldigt bra efter att allt såg bra ut på ett extra ultraljud i vecka 15, men nu har det vänt. Har noll mage (har tagit bild varje v.12-v.18 och absolut ingenting har hänt) och noll fosterrörelser. Vet att det är jättenormalt, men tycker väntan till RUL är olidlig. Svårt att tro att något lever. Räknar ner dagarna till den 29/1 då det är dags. Sen kommer jag nog våga planera mer framåt och kolla på barnvagn och såna saker. Hoppas innerligt att allt går bra på ditt RUL imorgon! Skulle vara fint att få din uppdatering efteråt. 


    Förstår om du är orolig men kan lugna dig med att jag också hade noll mage fram till för typ 2 dagar sen då det kändes som den växte på typ en natt haha. Jag är i v 22 nu. Jag pratade med barnmorska på RUL om att jag varit lite orolig pga. avsaknad av mage men då sa hon att som föstföderska är det extremt vanligt att inte ha fått mage innan v 20, och att dom flesta som fått stor mage redan då troligtvis ätit lite för mycket haha. 

    Rörelser har jag precis börjat känna (tror iaf att det är bebis haha), men det är som sagt jättevanligt att inte känna fram till v 25, speciellt om man har moderkaka i framvägg <3
  • Melsson
    grimaserar skrev 2024-01-16 12:49:29 följande:

    Hej! Hoppas att allt går bra med alla. Det var ett tag sedan jag var här i tråden, har gått igenom spökveckor och haft fullt upp med livet som fortsätter rulla på trots att en är gravid och helst skulle stanna upp lite mer. Jag har varit inne och läst lite och relaterat mycket men inte riktigt tagit mig tid till att svara. 

    Och Noelani, jag kan relatera i "besvikelsen" att få en pojke. Både jag och sambon ville ha en flicka och även om jag är helt säker på att jag kommer älska (och redan älskar) vår skrutt lika mycket har jag på något sätt behövt vänja mig vid att det är en pojke. Vi har vetat sedan vecka 13 vilket har varit skönt, då har det blivit att vi liksom mentalt fått kalla honom "honom" och det gör honom både lite verkligare men också att jag nu känner mig oerhört glad över att han är just han. Anledningen till att vi ville ha en flicka var nog mest att vi kände att det var enklare, vi lever i en tid när kvinnor ska uppfostras till starka och där en kan uppmuntra dem till att ta mer plats. Mannens roll i dagens samhälle är lite mer komplex, där de i högre grad behöver backa och ge upp privilegier samtidigt som de fortfarande har större privilegier.... Så även om jag är helt säker på att vi kommer uppfostra en fin och medveten pojke känns det på något sätt lite svårare. 

    Jag är nu i vecka 20 (19+3) och tror att jag känt rörelser från och till sedan vecka 18, tycker dock att det är svårt och blir väldigt nojig över att det bara ska vara vanliga magrörelser, eller ett tecken på att något är fel då jag nästan tyckt att de gör lite ont ibland. Det är inte heller helt regelbundet, nu har jag suttit still och jobbat i en timme och har knappt känt något alls, kanske en liten snärt, men väldigt snällt i så fall... Det brukar dock komma mest på kvällarna, men är rätt nojig. Vi ska på RUL på torsdag och det ska bli väldigt skönt, är rätt orolig över att något ska ha gått fel, så hoppas verkligen att vi får se en pigg och frisk pojke. Har lite obehagskänslor/lätt smärta i magen från och till... Men tänker att den ju växer så det borde inte vara någon anledning att oroa sig, men så klart oroar jag mig som satan ändå. 

    Hade tänkt berätta för mina elever efter ultraljudet men idag frågade de vilken vecka jag är i, så blev att jag berättade. I övrigt har vi köpt en vagn, en säkrare och större bil och börjat fixa i för barnrum, samtidigt planerar vi köksrenovering och provar pojknamn i mängder och försöker planera maximerad föräldraledighet. Vi tror att vi har ett namn nu som vi både tycker känns bra, men vi får väl se hur länge och om det känns rätt när han väl är utanför magen. Har egentligen tänkt avvakta med mycket tills efter UL, när jag vet att allt ser bra ut. Hur gör ni/har ni gjort? Är det bara jag som fortsätter noja så här?


    Åh så kul med en pojke, grattis <3 Vad är det för namn ni funderat på? Vi hade typ pojknamn klara (valde mellan 3 st) men tjejnamn har vi svårare med (och ska såklart få en tjej haha)

    Vad blev det för vagn? :D
  • Melsson
    Orkidé8181 skrev 2024-01-15 18:55:54 följande:

    Tack 😊

    nej inga kurser alls.

    har tidigare haft 2 snabba förlossningar, första barnet 3 timmar totalt, andra kanske 15 min, min journal där är endast 30 min totalt typ inskriven, 3 krystvärkar och bebis ute 😅

    får dock se hur denna blir, men jag hade nog bara blivit uppjagad av kurser, även om jag förstår att dessa säkerligen är väldigt bra och hjälpande för många.

    jag som har ett stort kontrollbehov känner för en gångs skull att inför förlossning kan jag inte påverka någonting och litar helt fullt ut på att de som är runtom mig ser och vet vad jag/ vi behöver 😊

    är det din första? 


    går in i v 36 denna vecka, tiden har gått så fort nu på slutet 😱


    Ok, ja ska läsa på lite och se om man behöver kurs eller ej, jag har lite kontrollbehov också - så vill på ett sätt inte inte läsa på för mkt utan mer gå med the flow... 

    Ja det är min första så man är ju lite nervös! Du verkar ju ha haft galet snabba förlossningar! Tror du denna går ännu snabbare? Fick du problem efter om det gick så fort eller gick "eftervården" bra? :)
  • Melsson

    @Vickan 

    Jag tror foglossning är väldigt olika beroende på person osv. Jag tror jag haft lite foglossning, har haft ont i ena skinkan framförallt när jag rört mig lite mer osv! 

    Funderar annars på om det kan ha varit en stark sammandragning du fick? Jag har börjat få sammandragningar senaste veckan, ska tydligen vara livmodern som övar sig, men det gör ont och hugger och håller i ett kort tag innan det släpper igen. Hoppas att du slipper det mer iaf <3

  • Melsson

    Nu har jag varit lite mayhem från familjeliv några dagar! Men visst var det ett RUL denna v, var du IVF90? Hur har det gått om du har gjort det? Och sen Vickan nästa v? 

    Tiden går ju såå fort just nu känns det som, flera här inne som det börjar bli riktigt skarpt för, snart är ju du Orkide i mål med din graviditet, ska bli så spännande att få höra allt om din förlossning sen :D 

    Här hos mig har magen äntligen börjat växa, har ju längtat efter det, men nu när den börjat komma känns det jobbigt istället och vill vara "platt" igen, men man vänjer sig nog? Än så länge liten och går att dölja, får se när man börjar vilja framhäva den, om man någon gång kommer vilja göra det.. 

    I söndags kände min sambo den lillas rörelser också, plus att det syntes utanpå magen, så häftigt. Kände ju inget fram till för ca 2 v sen men nu känner man den lilla varje dag, inga stora sparkar men väldigt mycket "pickande". 

    Idag är jag i v 21+6 :) 

  • Melsson

    @Orkide Ja många säger ju att man sover extremt dåligt dom sista veckorna? Vilket känns SÅ segt när det är då man vill vila upp sig haha. Hoppas du hittar tider att vila så du slipper känna dig helt slut <3 

    Haha ja så konstigt att man både vill och inte vill ha magen, det känns så konstigt att magen ska växa och bli ännu ännu större, men man vänjer sig säkert som du säger och det blir "normalt". 

    @Vickan och @Zaro så nyfiken på hur det gått för er idag? Håller mina tummar stenhårt att allt sett bra ut <3

Svar på tråden Vi som till slut blev gravida med IVF