Carina Berg öppnar upp om otäcka krampanfallet – makens stora oro

Programledaren Carina Berg är aktuell som programledare i "Melodifestivalen" 2024. För några år sedan drabbades hon av ett krampanfall, och när hon gästar "Carina Bergfeldt" i SVT berättar hon om den otäcka händelsen. 

Carina och Erik Berg har varit gifta sedan 2018.

För ett par år sedan drabbades Carina Berg, 46, av ett krampanfall. Hon föll ihop i en matbutik nära hennes hem och blev snabbt förd till sjukhus. 

– Jag går in på Coop vid Odenplan i Stockholm och då öppnas dörrarna och sen minns jag inget mer förrän jag vaknar på sjukhuset, sa Carina Berg i sin podcast "Gynning och Berg" i ett avsnitt som publicerades strax efter den otäcka händelsen. 

Berg förklarar att hon under krampanfallet, som kommit av mycket stress och alldeles för lite sömn, hade ramlat ihop, bitit sig i tungan, kissat på sig och slagit i sig i både huvudet och armen. 

Erik Bergs oro efter Carinas kollaps 

Redan innan krampanfallet i matbutiken hade hon hört av sig till sin make, Erik Berg, 34, och informerat honom om att hon kände sig yr. Han hade då rått Carina att ta sig hem med detsamma, men först ville hon köpa sig något att äta. 

Efter det telefonsamtalet försökte Erik få tag på sin hustru. Detta gjorde han utan framgång. 

– Han börjar ringa och tänker väl allt det där som jag tror att alla tänker. Då är det ju såklart att i stunder av oro har man ju också tyvärr väldigt bra fantasi, så han har ju redan sett framför sig som ensamstående med två barn, sa Carina Berg i podcasten. 

"Tårarna bara rann" 

Strax efter att Carina Berg anlänt till sjukhuset kom också en minst sagt orolig Erik Berg dit. När Carina Berg gästar SVT-programmet "Carina Bergfeldt" berättar hon om första mötet med sin make efter den otäcka händelsen. 

– Han kom snabbt till sjukhuset. Han löste logistiken snabbt med barnen och kom och visste ju inte någonting om det här då, säger hon i programmet och tillägger:

 – Han bara liksom... tårarna bara rann ju. 

Carina och Erik Berg har varit gifta sedan 2018. De har idag två barn ihop, Juno och Otto. Carina Berg har även sonen Holger från ett tidigare förhållande med Kristian Luuk

Avsnittet av "Carina Bergfeldt" sänds på SVT den 19 januari 2024.